Quantcast

Garsi Lietuvos astrologė ragina pasirašyti peticiją dėl taikos Tibete

Astrominerologijos mokyklos vadovė, žinoma astrologė Nijolė Gabija antradienį savo draugus ir gerbėjus viešai paragino pasirašyti Dalai Lamos peticiją, siekiančią taikos Tibete bei rimtų derybų su kinų valdžia dėl tibetiečių žmogaus teisių apgynimo bei kultūros išsaugojimo pradžios.

Savo socialinėje paskyroje žinoma astrologė N.G.Wolmer paskelbė pasirašiusi Dalai Lamos peticiją. Nijolė Gabija taip pat aktyviai paragino pasirašyti peticiją kitus ir paskelbė nuorodą.

"Sveiki, žinome, jog Lietuva didvyriškai, drąsiai apgynė savo laisvę, suvokiame laisvės svarbą, tačiau Tibetas jos vis dar neturi. Žinome, kokia vertinga mums buvo pirmųjų valstybių, palaikiusių Lietuvos laisvę, palaikymas.

Manau, dabar svarbu palaikyti, pasirašyti Dalai Lamos peticiją, siekiančią taikos Tibete bei rimtų derybų su kinų valdžia dėl tibetiečių žmogaus teisių apgynimo bei kultūros išsaugojimo pradžios. Kviečiu pasirašyti, kaip tai padariau aš, išreiškiant meilę ne tik savo, bet ir kitų tautų laisvei, apginant dvasinio bei kultūrinio identiteto išsaugojimą.

Šią peticiją pasirašyti galite paspaudę ant nuotraukos ar teksto apačioje. Tuomet atsidarys puslapis, kuriame rasite pilkšvą langelį ,jame žodį SIGN, tuomet reikė tik įrašyti savo el. adresą ir peticija bus pasirašyta. Pagarbiai, N.Gabija Wolmer".

Daugelis žmonių, apsilankę Tibete, pastebi šios šalies kinizaciją, gudriai naikinamas Tibeto vertybes, kultūrą.

Šių metų pavasarį ten lankęsis garsus architektas Algimantas Kančas su žmona Jolita taip pat buvo šokiruoti kitų, kurie įvairiais būdais naikina Tibeto kultūrą, jaučiasi kaip valdovai.

Jau įvažiavus į Tibetą pasitinka kinai ir kruopščiai apžiūri daiktus: negalima turėti Dalai Lamos nuotraukų, literatūros ir netgi leidinio "Lonely Planet", kuris kinams nepalankiai rašo apie Tibetą.

Mieste – daug kinų policijos, prie vienuolynų, kur iškeltos raudonos kinų vėliavos, statomos kareivinės. Norėdamas patekti į vienuolyną turi pereiti griežtą kontrolės punktą, – šokiravusius ir liūdinančius faktus pasakojo Algimantas. – 1959 m. jie nužudė apie milijoną tibetiečių, dabar naikina jų kultūrą. Netgi norėdamas tapti vienuoliu turi gauti kinų komunistų partijos leidimą. Kadaise viename vienuolyne buvo apie 10 tūkst., dabar – apie 600 vienuolių."

Lietuvius šokiravo ir nuoširdžius kaip vaikus tibetiečius drausminančios priemonės: kinų policininkai turi ilgas, apie dviejų metrų ilgio medines kartis, sukeliančias elektrošoką, ir lazdas su metalinėmis kilpomis.

Vienuolynai apsupti pasirengusių šaudyti kareivių. Benzinas neparduodamas be asmens dokumento. Dar neseniai buvo aktyviai vykdoma kolektyvizacija: tibetiečius stengėsi perkelti iš kaimų į naujus, kinų statomus miestus, o tos Tibeto dalies, kur labiau laikomasi vietos kultūros, papročių, turistai lankyti negali.

Garsioji Tibeto medicinos mokykla nugriauta: ją pakeitė kinų pastatytas televizijos bokštas, virš nuostabaus grožio Dalai Lamos rūmų irgi plevėsuoja raudona kinų vėliava. Senamiestis sunaikintas – jį pakeitė paminklas kariams "išvaduotojams".

Daugelyje vietų įrengtos vaizdo kameros, negalima atsiskaityti kreditinėmis kortelėmis, bankomatuose nepasiimsi pinigų užsienio kreditinėmis kortelėmis, kad jų neperduotum tibetiečiams. Turistai negali vienuoliams duoti pinigų, o piniginės operacijos atliekamos tik su kinų banko leidimu.

"Taip Lietuvoje nebuvo net sovietmečiu, išskyrus Stalino laikus, kai trėmė į Sibirą", – kinų politika Tibete piktinosi A.Kančas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių