Quantcast

G. Sorosas ragina griežtai reguliuoti „Google“ ir „Facebook“

  • Teksto dydis:

Davoso ekonomikos forume dalyvaujantis milijardierius investuotojas George'as Sorosas (Džordžas Sorosas) ketvirtadienį pareiškė, kad technologijų milžinės, tokios kaip "Google" ir "Facebook", yra tapusios monopolijomis, kuriomis gali manipuliuoti autoritariniai veikėjai, siekiantys žlugdyti demokratiją, todėl šioms įmonėms reikalinga griežta priežiūra.

Kaip ir kasmet per Pasaulio ekonomikos forumą (PEF) surengęs vakarienę šiame Šveicarijos Alpių kurorte, G. Sorosas savo kalboje aptarė įvairias temas, įskaitant JAV prezidentą Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą) ir spekuliacijų kriptovaliutomis karštinę.

Vis dėlto Vengrijoje gimęs finansininkas griežčiausiai atsiliepė apie Silicio slėnio milžines, kurias, anot jo, reikia griežčiau reguliuoti.

"Facebook" ir "Google" faktiškai kontroliuoja daugiau kaip pusę visų iš reklamos internete gaunamų pajamų", - 87 metų filantropas sakė vakarienės dalyviams.

"Jie teigia esantys vien informacijos platintojai. Faktas, kad jie yra beveik monopoliniai platintojai, ir dėl to jie yra viešosios įstaigos, kurioms turėtų būti taikomas griežtesnis reguliavimas, turintis išsaugoti konkurenciją, inovacijas ir sąžiningą bei atvirą visuotinę prieigą", - tęsė G. Sorosas.

Jis prognozavo, kad technologijų milžinės "pačios sau sukels pavoju", siekdamos įsitvirtinti svarbiose rinkose, tokiose kaip Kinija, ir kurdamos "aljansą tarp autoritarinių valstybių ir šių didelių, daug duomenų valdančių IT monopolijų".

"Visiškai gali būti, kad tai lems totalitarinės kontrolės tinklą, kokio nebūtų galėję įsivaizduoti netgi Aldousas Huxley (Aldusas Hakslis) arba George'as Orwellas (Džordžas Orvelas)", - perspėjo G. Sorosas.

Jis prognozavo, kad vyriausybės neabejotinai įves griežtesnį reguliavimą šiame sektoriuje ir pridūrė: "Davosas yra gera vieta paskelbti, kad jų dienos suskaičiuotos."

G. Sorosas, apie kurio sėkmingą prekybą valiutomis sklando legendos, teigė, kad bitkoinų karštinė yra "tipinis burbulas".

Vis dėlto jis sakė, kad kriptovaliutos tikriausiai išvengs visiškos griūties, nes autoritariniai veikėjai toliau naudos jas slaptoms investicijoms užsienyje.

G. Sorosas taip pat pareiškė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas yra "mafijos valstybės" vadovas, o D. Trumpą vadino "grėsme pasauliui".

Kita vertus, investuotojas prognozavo, kad žavėjimasis dabartiniu JAV prezidentu gyvuos neilgai.

"Laikau tai visiškai laikinu fenomenu, išnyksiančiu 2020 metais ar netgi anksčiau", - sakė jis.

Kaip bebūtų, tradiciškai Davose skelbiamos G. Soroso prognozės išsipildo toli gražu ne visuomet. Pernai viešėdamas Šveicarijoje jis perspėjo, kad akcijų rinkų kilimas liausis išrinkus D. Trumpą ir kad Kinijos ekonomikos augimas yra netvarus.

Tačiau Kinija toliau augo, o JAV akcijų kainos reguliariai pasiekdavo rekordines aukštumas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Internets

Internets portretas
Paskutiniu laiku pasipyle informacijos kurios semitu chabadnikai gali buti istemti su savo juodais nacistiniais ir sovinistniais darbeliais i sviesa kas darosi ukrainoje su siais veikejais ir trampo zentais baisu ziureti jotubeje tai jie nori dabar grieztos kontroles internetui kad ta visainforacija uzspausti

ko

ko portretas
noret is zydelio kuris nori su trampu valdyti visus.....

Šaunuoliai

Šaunuoliai portretas
Pirmieji du komentatoriai gerbtini už atvirumą: labai tiksliai save apibūdino...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių