Quantcast

G-20 įsteigs pasaulinį infrastruktūros centrą augimui skatinti

  • Teksto dydis:

 Didžiojo dvidešimtuko (G-20) šalių finansų ministrai sekmadienį sakė, jog įsteigs pasaulinį infrastruktūros centrą, kad šalys galėtų dalytis informacija apie tinkančius investuotojus su projektais ekonomikos augimui stiprinti.

G-20, kuris vienija didžiausias išsivysčiusias ir besivystančias pasaulio ekonomikas, savo komunikate nurodė, kad „Globaline infrastruktūros iniciatyva“ (Global Infrastructure Initiative) siekiama didinti „kokybišką investavimą, ypač – infrastruktūros srityje“.

„Investicijos yra labai svarbios didinant paklausą ir ... augimą, – sakoma komunikate. – Ši iniciatyva taip pat apims svarbias mūsų augimo strategijų priemones siekiant gerinti klimatą investicijoms, kuris yra svarbiausias mūsų pastangoms pritraukti privataus sektoriaus dalyvavimą.“

Komunikatas pasirodė G-20 pranešus, kad jis turi visas galimybes pasiekti 1,8 proc. iš savo siekiamo 2 proc. papildomo augimo per ateinančius penkerius metus.

Australijos iždininkas Joe Hockey (Džo Hokis), kuris pirmininkavo finansų ministrų ir centrinių bankų vadovų susitikimui, sakė, kad toks žingsnis buvo žengtas per valstybių narių susitarimą „eiti nuo vyriausybės vadovaujamo augimo prie privataus sektoriaus vadovaujamo augimo“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių