Quantcast

Frankfurte radus antrojo pasaulinio karo laikų bombą bus evakuota 70 tūkst. žmonių

  • Teksto dydis:

Šį savaitgalį Frankfurte apie 70 tūkst. žmonių turės išvykti iš savo namų per vieną didžiausių tokio tipo evakuacijų pokarinėje Vokietijoje, trečiadienį sakė policija, radusi nesprogusią didelę antrojo pasaulinio karo laikų aviacinę bombą.

Sekmadienį vyksianti operacija leis saugiai nukenksminti 1400 tonų britų gamybos bombą, kuri, pasak Vokietijos žiniasklaidos per karą buvo praminta „Wohnblockknacker“ („gyvenamųjų kvartalų naikintoja“) dėl to, kad galėjo sunaikinti ištisas gatves arba pastatus.

Nesprogusi bomba rasta antradienį vykstant statyboms, visai netoli Getės universiteto Vestendo padalinio Frankfurte, pranešime skelbia policija.

Radinio vietą saugo policija ir „šiuo metu nėra jokio pavojaus“.

Pasak policijos, sprogmuo buvo „HC 4000“, galinga bomba,  – tokias per antskrydžius mėtė Britanijos pajėgos.

„Sprogmuo didesnis, dėl to privalome imtis platesnės evakuacijos priemonių“, – sakė policija.

Vismaro gatvė, kurioje rasta ta bomba, yra netoli miesto centro ir vos už pustrečio kilometro nuo prekybos centro „Zeil“.

Praėjus jau daugiau kaip 70 metų nuo karo, nesprogusių bombų vis teberandama Vokietijos žemėje, – toks yra intensyvaus sąjungininkų aviacijos bombardavimo nacių Vokietijoje palikimas.

Vienas didžiausių evakavimų buvo pernai per Kalėdas, kai, aptikus nesprogusią britų bombą, Augsburge buvo evakuota 54 tūkst. gyventojų. Gegužę teko evakuoti apie 50 tūkst. gyventojų Hanoveryje, nusprendus vietoje neutralizuoti Antrojo pasaulinio karo laikų bombą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klaipedietis

klaipedietis portretas
3,000 pounds (1,400 kg) kas yra 1,4 tonos :) Vertima reikia tobulinti, ponas zurnaliste.

Arta

Arta portretas
Jop, ka matau, ta verciu. Galvot nereikia.

Anonimas

Anonimas portretas
Ja vežė 10 airbus A-300, didziausiu krovininiu lektuvu, keliamoji galia 155 tonos. :)
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių