Quantcast

Filipinuose dislokuotiems JAV kariams uždrausta lankytis baruose

  • Teksto dydis:

JAV Ramiojo vandenyno ginkluotųjų pajėgų štabas uždraudė Filipinuose dislokuotiems kariams lankytis baruose ir naktiniuose klubuose, šeštadienį pranešė kariuomenės atstovas; šis sprendimas priimtas tuo metu, kai vienas amerikietis jūrų pėstininkas teisiamas dėl translytės filipinietės, su kuria susipažino bare, nužudymo.

Tūkstančiai Amerikos ir Filipinų karių pirmadienį pradės 10 dienų kasmetines karines pratybas, nurodė JAV pajėgų atstovas kapitonas Alexas Limas (Aleksas Limas), pridūręs, kad amerikiečių laisvalaikis bus griežtai kontroliuojamas.

„Nuo 22 val. galios komendanto valanda. Be kita ko, nebus leidžiama lankytis baruose ir klubuose“, – jis sakė naujienų agentūrai AFP.

Pasak A.Limo, JAV kariams bus leidžiama išeiti pavalgyti tik „netoli savo apgyvendinimo vietos“ – pavyzdžiui, savo viešbutyje.

A.Limas nepaaiškino, kodėl buvo nustatyti šie apribojimai, bet pripažino, kad jie buvo paskelbti po incidento pernai spalį, kai vienas JAV ginkluotųjų pajėgų narys buvo suimtas už bare sutiktos translytės filipinietės nužudymą po JAV ir Filipinų bendrų karinių pratybų.

JAV Jūrų pėstininko korpuso vyresnysis eilinis Josephas Scottas Pembertonas (Džozefas Skotas Pembertonas) dabar teisiamas Filipinų mieste Olongape.

Po to incidento aktyvistų organizacijos griežtai kritikavo gynybos aljansą tarp Jungtinių Valstijų ir jų buvusios kolonijos. Gatvėse dažnai rengiamos demonstracijos prieš JAV pajėgų buvimą šalyje.

Tačiau Filipinai, kurių karinės pajėgos vienos silpniausių tame regione ir kurie nesutaria su Kinija dėl teritorijų Pietų Kinijos jūroje, pastaraisiais mėnesiais siekė didesnio JAV palaikymo gynybos srityje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių