Quantcast

Filipinų prezidentas paaiškino, kodėl reikia mirties bausmės

  • Teksto dydis:

Filipinų prezidento pareigas perimantis Rodrigo Duterte (Rodrigas Dutertė) pirmadienį užsipuolė „kvailus“ žmogaus teisių aktyvistus, teisino savo planuojamą karą su nusikalstamumu ir pabrėžė, kad mirties bausmė yra atpildas.

R.Duterte, kuris ketvirtadienį perima šalies prezidento postą, pasakė ilgą kalbą savo mieste Davao šalies pietuose, kurioje išdėstė viziją šaliai ir daug dėmesio skyrė prieštaringai vertinamiems savo planams kovoti su nusikalstamumu.

„Žmogaus teisių (gynimo grupės), Kongreso nariai, kokie kvaili jūs esate“, – pareiškė R.Duterte, kalbėdamas apie jų kritiką jo planams įvesti naktines komendanto valandas vaikams ir sugrąžinti mirties bausmę.

„Aš tikiu atpildu. Kodėl? Turėtum sumokėti. Kai kažką nužudai, išžagini, turėtum mirti“, – sakė jis.

71 metų R.Duterte praėjusį mėnesį įvykusius prezidento rinkimus didele persvara laimėjo po kampanijos, kurios metu akcentavo išsikerojusio nusikalstamumo išgyvendinimą ir perspėjo, kad Filipinai rizikuoja tapti narkovalstybe.

Jis pažadėjo, kad dešimtys tūkstančių žmonių mirs, nes saugumo pajėgos gaus nurodymus šaudyti su tikslu nukauti.

Po pergalės R.Duterte taip pat pažadėjo skirti premijas policininkams už narkotikų prekeivių eliminavimą ir skatino paprastus piliečius žudyti ar areštuoti įtariamuosius.

Jungtinių Tautų žmogaus teisių komisaras Zeidas Ra'adas al Husseinas (Zeidas Raadas Huseinas) šį mėnesį paragino R.Duterte negrąžinti mirties bausmės ir kritikavo kitus jo planuojamo karo su nusikalstamumu elementus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių