Quantcast

FIFA vadovas S. Blatteris smerkia Europos „neapykantos“ kampaniją

  • Teksto dydis:

Tarptautinės futbolo federacijos (FIFA) prezidentas Seppas Blatteris (Zepas Blateris) šeštadienį sakė esantis „sukrėstas“ dėl JAV teisėsaugos veiksmų prieš jo instituciją ir pasmerkė Europos futbolo vadovų „neapykantos“ kampaniją.

Interviu Šveicarijos televizijai S.Blatteris sakė įtariantis, kad septynių FIFA pareigūnų areštas trečiadienį Ciuriche dėl JAV pradėto antikorupcinio tyrimo buvo mėginimas „trikdyti (federacijos) suvažiavimą“, per kurį jis penktadienį buvo perrinktas penktai kadencijai.

Komentuodamas faktą, kad FIFA pareigūnai buvo areštoti likus vos dviem dienoms iki jų vadovybės rinkimų, jis sakė televizijai RTS: „Nesu tuo tikras, bet kvapelis nekoks.“

S.Blatteris taip pat smerkė neigiamus, JAV teisėsaugos vadovų išsakytus komentarus apie FIFA; tarp jų buvo ir generalinė prokurorė Loretta Lynch (Loreta Linč).

„Žinome, esu sukrėstas. Aš, FIFA prezidentas, niekada nekomentuočiau apie kitą organizaciją, nebūdamas tikras, kas nutiko“, – sakė jis.

L.Lynch pareiškė, kad korupcija futbole yra „vešinti, sisteminga ir giliai įsišaknijusi tiek užsienyje, tiek čia, Jungtinėse Valstijose“.

S.Blatteris pažymėjo, kad Jungtinės Valstijos pralaimėjo Katarui, varžantis dėl teisės surengti 2022 metų Pasaulio futbolo čempionatą, o Anglija, taip pat griežtai kritikuojanti FIFA, panašiai pralaimėjo Rusijai konkursą dėl teisės organizuoti 2018 metų čempionatą.

Pasak S.Blatterio, Jungtinės Valstijos yra Jordanijos, kurios atstovas princas Ali bin al Husseinas (Alis bin Huseinas) buvo vienintelis jo varžovas per FIFA prezidento rinkimus, „pagrindinė rėmėja“.

S.Blatteris taip pat griežtai kritikavo Europos futbolo federacijų asociacijos (UEFA) prezidentą Michelį Platini (Mišelį Platini), kuris ragino jį atsistatydinti dėl korupcijos skandalų.

„Ši neapykanta kyla ne iš vieno UEFA asmens – ji kyla iš UEFA organizacijos, kuri negali suprasti, kad 1998 metais aš tapau prezidentu“, – pridūrė FIFA vadovas.

Paklaustas, ar atleis M.Platini dėl raginimų atsistatydinti, S.Blatteris pareiškė: „Atleidžiu visiems, bet neužmirštu.“

S.Blatteris penktadienį laimėjo FIFA prezidento rinkimus, kai jo varžovas princas Ali pasitraukė po pirmojo balsavimo rato.

Šeštadienį Ciuriche vyks FIFA vykdomojo komiteto posėdis. S.Blatteris planuoja surengti spaudos konferenciją maždaug 9 val. 30 min. Grinvičo (12 val. 30 min. Lietuvos) laiku.


Šiame straipsnyje: Seppas BlatterisFIFAkorupcija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių