Quantcast

„Facebook“ ir „Twitter“ bendradarbiaus su Londonu tiriant galimą Rusijos kišimąsi

  • Teksto dydis:

Kompanijos „Facebook“ ir „Twitter“ sutiko patenkinti britų valdžios prašymą bendradarbiauti atliekant tyrimą dėl numanomo Rusijos kišimosi į 2016 metais vykusį referendumą dėl tolesnės Jungtinės Karalystės narystės Europos Sąjungoje, antradienį pranešė britų televizijos kanalas „Sky News“.

„Šiuo metu šiais klausimais mes atliekame tyrimą ir artimiausiomis savaitėmis ruošiamės pasidalinti jo rezultatais“, – sakė už „Twitter“ politiką Jungtinėje Karalystėje atsakingas Nickas Picklesas (Nikas Piklsas).

Kompanijos „Facebook“ atstovas Simonas Milneris (Saimonas Milneris) taip pat patvirtino, kad bendradarbiaujama su britų pareigūnais.

Į šias socialinių tinklų kompanijas su atitinkamu prašymu kreipėsi Didžiosios Britanijos rinkimų komisija ir parlamento Skaitmeninių technologijų, kultūros, žiniasklaidos ir sporto komitetas.

Anksčiau minėtas komitetas išreiškė susirūpinimą dėl su Rusija siejamų paskyrų socialiniuose tinkluose, per kurias buvo bandoma daryti įtaką 2016 metų JAV prezidento rinkimams ir kurios taip pat buvo itin aktyvios „Brexit“ referendumo laikotarpiu.

Pasak „Sky News“, ekspertai išaiškino 419 su Rusija siejamų paskyrų, aktyviai naudotų tiek per JAV prezidento rinkimų kampaniją, tiek referendumo Didžiojoje Britanijoje laikotarpiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių