Quantcast

F. Mogerini: Krymo prijungimas prie Rusijos – neigiamas Europos istorijos momentas

  • Teksto dydis:

Europos Sąjungos šalys neturi pamiršti Krymo problemos ir turėtų toliau vieningai laikytis šiuo klausimu, pirmadienį pareiškė bloko užsienio politikos vadovė Federica Mogherini (Federika Mogerini).

„Mums reikia vienybės. Taip pat reikia, kad Krymo tema liktų mūsų prioritetų sąraše“, – sakė ji per ES užsienio reikalų ministrų susitikimą Briuselyje.

F. Mogerini priminė, kad ES neketina pripažinti Krymo Rusijos dalimi, nes laiko šį pusiasalį Ukrainos teritorija. Prieš penkerius metus Rusijos įvykdytą Krymo aneksiją ji pavadino „neigiamu mūsų Europos istorijos momentu“.

ES diplomatijos vadovė paragino ištirti pranešimus apie žmogaus teisių pažeidimus Kryme.

Ji taip pat išreiškė susirūpinimą dėl „didėjančios Sevastopolio militarizacijos“. „Tai neigiamai paveikė padėtį visame Juodosios jūros regione“, – perspėjo F. Mogerini.

Kalbėdama apie praėjusių metų incidentą Kerčės sąsiauryje, kai Rusijos pajėgos apšaudė ir perėmė tris Ukrainos laivus, F. Mogerini dar kartą paragino Rusiją nedelsiant ir be išankstinių sąlygų paleisti sulaikytus ukrainiečių laivų įgulų narius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nukvakusi Europa tegul geriau rūpinasi savo reikalais, pavyzdžiui, Gibraltaro grąžinimu Ispanija ar Malvinų salų- Argentinai. Dar ir lietuvių okupuotą Mėmėlio kraštą tegul prisimena. Į rusų reikalus nėra ko jai kištis, susitvarkys rusai savo problemas ir be jos. Krymas sugrįžo Rusijai ir sugrįžo visiems laikams. Neišdegė NATO planas užsigrobti Sevastopolį ir pasistatyti Kryme savo raketas. Dėl to ir siunta.

man

man  portretas
dzin.

VYTAUTAS

VYTAUTAS portretas
PRIE CHRUŠČIOVO KRYMO GYVENTOJAI,O TAI DAUGUMA RUSŲ,UŽMIGO RUSIJOJE,O PRABUDO UKRAINOJE.BANDEROS,PO MAIDANO PERVERSMO,ŽADĖJO RUSAKALBIUS IŠPJAUTI,TAD ŽMONĖS PER REFERENDUMĄ IŠSAKĖ NUOMONĘ GRĮŽTI Į RUSIJOS SUDĖTI.TUO SVEIKINU SU METINĖM.NA KRYMAS PASIKEITĖ NEATPAŽYSTAMAI.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių