Quantcast

Europos Parlamentas ragina D. Britaniją pradėti pasitraukimą iš ES antradienį

  • Teksto dydis:

Europos Parlamento vadovas Martinas Schulzas (Martinas Šulcas) sekmadienį paragino Britanijos premjerą Davidą Cameroną (Deividą Kameroną) per ateinančią savaitę vyksiantį viršūnių susitikimą oficialiai pradėti pasitraukimo iš Europos Sąjungos procedūrą.

M. Schulzas sakė Vokietijos laikraščiui „Bild am Sonntag“, kad neapibrėžtumo laikotarpis, kol bus pradėtas įgyvendinti vadinamasis „Brexit“ scenarijus“, gali vesti tik į dar didesnė nesaugumą ir tuo pačiu sukelti pavojų darbo vietoms.

„Delsimas vien tam, kad būtų prisitaikyta prie d. Britanijos konservatorių partinės taktikos, pakenks visiems, – pridūrė jis. – Štai kodėl tikimės, kad d. Britanijos vyriausybė dabar imsis veiksmų. Viršūnių susitikimas antradienį yra tinkamas laikas.“

Keturios didžiausios Europos Parlamento frakcijos taip pat parengė rezoliucijos projektą, kuriame D. Cameronas raginamas jau antradienį pradėti „Brexit“ procesą, nurodė Vokietijos laikraštis „Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung“.

Tame dokumente sakoma, kad gyvybiškai svarbu išvengti visiems žalingo netikrumo ir išsaugoti Sąjungos vientisumą.

Penktadienį, kai paaiškėjo, kad d. Britanija referendume netikėtai nubalsavo už pasitraukimą iš ES, D. Cameronas pareiškė atsistatydinsiantis iki spalio ir paliksiantis derėtis dėl „Brexit“ sąlygų savo įpėdiniui.

Kad pradėtų išstojimo procesą, d. Britanija privalo pasinaudoti ES Lisabonos sutarties 50-uoju straipsniu, kuris dar niekada nebuvo pritaikytas.

Pirmasis žingsnis – oficialiai informuoti apie šiuos ketinimus Europos Vadovų Tarybą, kuri paskelbtų dvejus metus galinčių užsitęsti derybų pradžią.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Tai ar čia patys britai išstojo, ar vokiečiai juos 'išspjauti' norėjo??? - ach, ta Merkel, ką ji su ta ES padarys... :S
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių