Quantcast

Europos Komisijos vadovas pataria Lenkijai pagarbiai elgtis su D. Tusku

  • Teksto dydis:

Lenkija turėtų pagarbiai elgtis su Europos Vadovų Tarybos pirmininku Donaldu Tusku, ketvirtadienį pareiškė Europos Komisija po aštuonias valandas trukusios buvusio lenkų premjero apklausos Varšuvoje, tiriant dviejų buvusių karinės kontržvalgybos vadovų veiklą.

Komisijos vadovas Jeanas-Claude'as Junckeris (Žanas Klodas Junkeris) visiškai pasitiki pirmininku Tusku, su kuriuo jis dirba jau daugelį metų“, – sakė J.C.Junckerio atstovė Mina Andreeva (Mina Andrejeva) žurnalistams.

„Pirmininkas Junckeris norėtų, kad į Tuską būtų žiūrima pagarbiai“, – sakė M.Andreeva, paklausta apie trečiadienį vykusią apklausą už uždarų durų Varšuvoje.

D.Tuskas buvo apklaustas kaip liudytojas tyrime dėl dviejų buvusių karinės kontržvalgybos vadovų, kurie kaltinami viršiję įgaliojimus.

Varšuvoje po apklausos kalbėdamasis su žurnalistais liberalių pažiūrų politikas ir senas Jaroslawo Kaczynskio (Jaroslavo Kačynskio), įtakingo valdančiosios konservatorių partijos „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) lyderio, politinis priešininkas sakė, kad „visas šis reikalas yra išskirtinai politiškai motyvuotas“.

D.Tuskas žada pasinaudoti turima teisine neliečiamybe, jei prieis prie išvados, kad šiuo tyrimu „sąmoningai siekiama trukdyti ar apskritai neleisti man vykdyti Europos Vadovų Tarybos pirmininko pareigų“.

Lenkijos vyriausybė pasijuto izoliuota kovo mėnesį, žlugus jos bandymui blokuoti D.Tusko perrinkimą Europos Vadovų Tarybos pirmininku antrai kadencijai.

Varšuvos tyrimo epicentre yra generolai Januszas Nosekas (Janušas Nosekas) ir Piotras Pytelis, įtariami „viršiję savo įgaliojimus bendradarbiaujant su užsienio valstybės tarnybomis“, nes nebuvo gavę reikiamo leidimo.

Lenkijos žiniasklaidos žiniomis, tyrėjų taikiklyje yra susitarimas su Rusijos federaline saugumo tarnyba (FSB) netrukus po 2010 metais netoli Smolensko įvykusios lėktuvo katastrofos, nusinešusios tuomečio Lenkijos prezidento Lecho Kaczynskio (Lecho Kačynskio), J.Kaczynskio brolio dvynio, ir dešimčių kitų aukštų lenkų valstybės pareigūnų gyvybes.

D. Tuskas tuo metu vadovavo Lenkijos vyriausybei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taigi

taigi portretas
ir musu negeresni jei ne blogesni?...

Anonimas

Anonimas portretas
Tuskas - lenku tautos isgama. Briuselio alshaimeriniu nukriosusiu piderasu, Soroso liberastfasistu gaujos chalujus. Ir sitie Europos zudikai mums vadovauja.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių