Quantcast

Euro zonos šalys pritarė 2,8 mlrd. eurų išmokai Graikijai

  • Teksto dydis:

Euro zonos pareigūnai antradienį pranešė pritarę 2,8 mlrd. eurų išmokai Graikijai iš trečiojo rimtų finansinių sunkumų krečiamos šalies gelbėjimo paketo.

Įskaičius šią trečią dalį, Graikija iš jos gelbėjimo planą koordinuojančios euro zonos institucijos – Europos stabilumo mechanizmo (ESM) – bus gavusi jau 31,8 mlrd. iš 86 mlrd. eurų, dėl kurių buvo sutarta 2015 metų liepą.

„Šiandienos sprendimas išmokėti Graikijai 2,8 mlrd. eurų yra ženklas, kad Graikijos žmonės daro nuoseklią pažangą reformuodami savo šalį“, – išplatintame pranešime sakė ESM generalinis direktorius Klausas Reglingas.

Graikijos vyriausybei pavyko įgyvendinti reformų pensijų, bankų valdymo, energetikos bei mokesčių surinkimo srityse. „Jai taip pat pavyko imtis tolesnių veiksmų, kad veiktų naujasis privatizavimo ir investicijų fondas“, – sakė K. Reglingas.

Jeigu Graikijos valdžia įgyvendins daugiau reformų pagal gelbėjimo programą, jos ekonomikos augimas „ateinančiais metais gali paspartėti, ir vyriausybė galės ateinančiais metais pradėti platinti obligacijas“, pabrėžė K. Reglingas.

Spalio 10 d. euro zonos šalių finansų ministrai pritarė 1,1 mlrd. eurų išmokai Graikijai, tačiau sustabdė dar1,7 mlrd. eurų mokėjimą dėl augančių Atėnų negrąžintų skolų. Euro zonos šalys pareikalavo daugiau duomenų prieš pritardamos naujai išmokai.


Šiame straipsnyje: euro zonaGraikijaišmokapagalba

NAUJAUSI KOMENTARAI

EkoAPZWALGININKAS!

EkoAPZWALGININKAS! portretas
Na wa kaip gerai sekas graikui Zorbiui",parurina Merkel wista,da ir prancuziskam -oLANDUI TEKO,ir se tau,PREmija-garantuota)kur musu wyriausybes debiliukai-ar jie snaudzia,ar algos per dideles!?galetu ir jie pamelzt merkel karwe,kam wisus papus beduinam ir siram atiduot,a?KLAUSIU JUSU,A,GIRDET,BEKIAUSIAI?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių