Quantcast

Estijos žvalgybos vadovas: Rusija ruošia pinkles NATO kariams

  • Teksto dydis:

Rusija ruošia pinkles šimtams ateinančiomis savaitėmis į Estiją atvykstančių britų karių, siekdama diskredituoti NATO rytinio flango stiprinimo misiją, pareiškė Estijos užsienio žvalgybos vadovas Mikkas Marranas (Mikas Maranas) interviu laikraščiui „The Times“.

Manoma, kad bus bandoma rengti pinkles, išprovokuoti peštynės alinėse – taip siekiant pavaizduoti britų karius kaip banditus, taip pat įsilaužti į socialinių tinklų paskyras ir gauti šantažui tinkamos informacijos, sakė M.Marranas, Informacijos departamento (užsienio žvalgybos) generalinis direktorius.

Pasak jo, estų ir britų pareigūnai jau daug mėnesių aptarinėja galimas grėsmes, ruošiantis 800 britų karių dislokavimui Estijoje ir siekiant išvengti Šaltojo karo laikams būdingų šnipų žaidimų. Šių karių dislokavimas Maskvai suteiks puikią galimybę sukurti realybės neatitinkančią Vakarų vykdomos agresijos istoriją ir skelbti su ja susijusius melagingus naujienų pranešimus.

„Kai ką mes jau matome, – sakė M.Marranas. – Pasigirsta tam tikro triukšmo, kad vietos gyventojai nenori šių karių“.

„Čia bus 800 britų karių. Žmonės važiuos iš savo bazių į miestus. Gali būti, kad jie lankysis alinėse, – sakė M.Marranas. – Mes negalime atmesti, kad priešininkų komanda, kaip ją vadiname Estijoje, gali sukelti peštynes“.

Taip pat „gali būti panaudotas kibernetinis šnipinėjimas, dezinformacinės kampanijos, šantažas pavogtų duomenų pagrindu. Jie turi didelį įrankių rinkinį“, pridūrė M.Marranas.

Pernai Didžiosios Britanijos karo pareigūnai tyrė teiginį, esą du britų kariai Latvijoje buvo įsivėlę į muštynes, kaip Rusijos mėginimą apjuodinti britų karius. Karių muštynes su grupe vietinių nufilmavo Rusijai simpatizuojančios žiniasklaidos operatoriai.

„Tikrai, tai turėjo tam tikrą rusišką foną“, – paklaustas apie šį incidentą sakė M.Marranas.

Lietuvoje praėjusią savaitę mėginta platinti melagingą naujieną, esą dabar šalyje dislokuoto vokiečių kontingento kariai išprievartavo nepilnametę.

Vokietija karius Lietuvoje pradėjo dislokuoti sausio mėnesį. Jie sudarys tarptautinio NATO bataliono pagrindą. Šis dalinys dislokuojamas, reaguojant į Rusijos veiksmus Ukrainoje ir Baltijos jūros regione.

Po tūkstantį karių turintys keturi batalionai iki vasaros bus dislokuoti Baltijos šalyse ir Lenkijoje.

Estijoje Jungtinės Karalystės kariai dirbs kartu su 300 prancūzų karių viename iš keturių batalionų.

NATO karių grupė Estijoje bus įkurdinta Tapoje ir veiks kartu su Estijos pirmąją pėstininkų brigada.

Britų 800 karių su pėstininkų kovos mašinomis „Warrior“, tankais „Challenger II“ bei žvalgybos dronais Estijoje bus dislokuota prie minimo bataliono, kurio dalį sudarys ir prancūzų kariai, tarnausiantys pusę metų, po to juos keis danų kariai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
šiauliuose lietuviai nato pedofilams ir be mentų dantis surinko,o elniams į dantis davė ir dar elnių mentai gavo ir kalti vėl rusai

Anonimas

Anonimas portretas
nato pedofilai elnių mentams į ragus įvažiavo,kai tie užsistojo moteris,kai pedofilai iš nato bandė prievartaut,štai ir vėl kalti rusai

koks

koks portretas
Kulle Meje net prajuokino su savo žvalgyba hahahaaa
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių