Quantcast

Estijos Reformų partija nesitars dėl koalicijos su prorusiška Centro partija

  • Teksto dydis:

Estijos premjero Taavi Roivas (Tavio Reivo) dešinioji Reformų partija pirmadienio vakarą paskyrė atstovus, kurie pradės konsultacijas dėl būsimos koalicijos su visomis politinėmis jėgomis, patekusiomis į parlamentą per praėjusį savaitgalį vykusius rinkimus, išskyrus prorusišką Centro partiją.

„Dėkojame rinkėjams už parodytą paramą Reformų partijai. Pradedame pirmines konsultacijas, ieškodami bendros pozicijos su visomis į parlamentą išrinktomis partijomis, išskyrus Centro partiją“, – sakė T.Roivas.

Reformų partija laimėjo sekmadienį vykusius rinkimus, užsitikrinusi 30 mandatų 101 vietą turinčiame parlamente. Šios partijos kontroliuojamų vietų skaičius sumažėjo trimis.

Tuo tarpu Kremliui simpatizuojanti Centro partija turimų mandatų skaičių padidino vienu – iki 27.

Socialdemokratų partija iškovojo 15 vietų – keturiomis mažiau negu turėjo.

Labiausiai susilpnėjo konservatyvios „Tėvynės“ ir „Res Publica“ sąjungos (IRL) pozicijos – vietoje turėtų 14 mandatų jai beliko devyni.

Anksčiau parlamente nedirbusios Laisvės partija ir Konservatyvioji liaudies partija turės atitinkamai aštuonias ir septynias vietas.

Per pastaruosius rinkimus į Estijos parlamentą pateko iš viso šešios partijos. Kitos rinkimuose dalyvavusios politinės jėgos ir visi nepriklausomi kandidatai neįveikė 5 proc. balsų slenksčio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pritariu hugo

pritariu hugo portretas
mums būtina kieta politika ruskių ir mūsų vietinių lietuvių kolaborantų atžvilgiu, nes kur tik nepažvelgsi - visur pilna mums labai "tolerantiškų" ruskių "mordų".

hugo

hugo portretas
Estai zino ka daro, ne taip kaip musu liberastai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių