Quantcast

Estijos prezidentas premjeru siūlo T. Roivasą

  • Teksto dydis:

Estijos prezidentas Toomas Hendrikas Ilvesas (Tomas Hendrikas Ilvesas) pirmadienį pasirašė rezoliuciją, kuria Taavi Roivas (Tavis Reivas) įvardijamas kandidatu į ministro pirmininko postą, kaip daugiausia vietų parlamente kovo 1 dienos rinkimuose pelniusios Reformų partijos vadovas.

Priėmęs T.Roivas'ą, prezidentas T.H.Ilvesas pasakė, kad, praėjus mėnesiui nuo rinkimų, jis tikisi, jog daugumos koalicija bus sudaryta kuo greičiau bei pasirašyta koalicijos sutartis, žvelgianti į ateitį ir užtikrinanti ją, sakė prezidento atstovai.

„Jeigu koaliciją sudarys Reformų partija, Socialdemokratų partija bei „Tėvynės“ ir „Res Publica“ sąjunga, 59 šių trijų partijų balsai suteiks jums stiprų mandatą, ir jūs galėsite remtis jais atsakingai ir valstybiškai“, – pasakė valstybės galva.

„Daugumos vyriausybė bus sėkminga tik tuomet, kai ji užsitarnaus ir visuomenės palaikymą, ne tik parlamento daugumos“, – pridūrė prezidentas.

T.Roivas dabar turi 14 dienų, per kurias jis turi pateikti parlamentui, kokiais principais remdamasis jis sudarys naująją vyriausybę ir gauti parlamento įpareigojimą jai formuoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių