Quantcast

Estijos premjeras: pinigų plovėjams vietos mūsų šalyje nėra

  • Teksto dydis:

Estijos vyriausybės vadovas išreiškė pritarimą Finansų inspekcijos sprendimui nutraukti itin plataus masto pinigų plovimo skandalo centre atsidūrusio „Danske Bank“ veiklą Estijoje ir pabrėžė, jog joje nėra vietos pinigų plovėjams.

„Anksčiau ar vėliau tokia nusikalstama veikla išaiškėja. Mes turime galimybių tai išsiaiškinti, todėl ateiti į Estiją su tokiais kėslais neverta“, – spaudos konferencijoje sakė Juri Ratas (Jūris Ratas).

Jis išreiškė padėką šalies finansų rinkos priežiūros institucijai, kriminalinei policijai ir prokuratūrai, „siekiančioms įvesti tvarką šalies finansų sistemoje“.

„Finansų inspekcijos sprendimas yra susijęs su Estijos finansų sektoriaus saugumo užtikrinimu. „Danske Bank“ klientai jokiu būdu neturi nerimauti dėl savo indėlių ir paskolų. Šio banko filialas bus uždaromas pamažu, kad būtų apsaugoti jo klientų interesai ir teisės“, – sakė premjeras.

„Svarbu, kad verslo Estijoje aplinka išliktų skaidri ir sąžininga“, – pridūrė J. Ratas.

Estijos finansų inspekcija antradienį pareikalavo per aštuonis mėnesius nutraukti „Danske Bank“ veiklą Estijoje. Per šį laiką turi būti grąžinti visi filialo klientų indėliai, tačiau bankas negali reikalauti, kad klientai pirma laiko grąžintų paskolas – jų sutartis turi perimti kita kredito įstaiga arba su šiais klientais turi būti susitarta kitaip.

Netrukus „Danske Bank“ oficialiai pranešė, jog nusprendė atsisakyti viso bankininkystės verslo Baltijos valstybėse ir Rusijoje, tačiau jo paslaugų centras Vilniuje ir toliau veiks.

Švedijos televizija SVT paskelbė, kad pinigų srautai tarp „Danske Bank“ ir „Swedbank“ 2007-2015 metais galėjo viršyti 40 mlrd. Švedijos kronų (3,8 mlrd. eurų), ir tai galėjo būti pinigų plovimas – jie keliavo tarp maždaug 50-ies realiai neveikusių įmonių sąskaitų.

Estijos dienraštis „Postimees“ tvirtino turįs duomenų apie daugiau kaip dešimties Estijos „Swedbank“ klientų sąsajas su įtartinais pinigų pervedimais, kurių sumos siekdavo milijonus ar dešimtis milijonų JAV dolerių.

Estijos finansų inspekcija pranešė, jog tikrins informaciją apie galimą pinigų plovimą per „Swedbank“, tačiau kol kas jos nekomentuos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

?

?    portretas
Kas yra Handy? Biznis?

I

I portretas
Varykit i lietuva cia visus priima saziningai dalinsites visi tyles nesidalinsit netyles

...

... portretas
ACH: "Estijos premjeras: pinigų plovėjams vietos mūsų šalyje nėra" - o bankininkai Lietuvoje dėl to TIK rankas trina.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių