Quantcast

Estijos parlamentas atmetė pasiūlymą pereiti prie mokymo vien estų kalba

  • Teksto dydis:

Estijos parlamentas antradienį atmetė opozicinės Reformų partijos pateiktą projektą rezoliucijos, įpareigojančios vyriausybę paruošti planą švietimo įstaigų perėjimui prie mokymo tik estų kalba.

Už didžiausios opozicijoje esančios partijos pasiūlymą balsavo 50 deputatų, du pasisakė prieš, du susilaikė ir 15 balsavime nedalyvavo.  Iš viso Estijos parlamente yra 101 narys.

Reformų partijai nepavyko gauti būtino minimalaus 51 deputato palaikymo, todėl jos iniciatyva toliau nebebus svarstoma.

„Tai akivaizdžiai yra svarbiausia į darbotvarkę įtraukta reforma, vertinant visuomenės permainų požiūriu, tačiau ji buvo ką tik sužlugdyta“, – sakė Reformų partijos parlamentinės frakcijos pirmininkas Jurgenas Ligi (Jurgenas Ligis).

Dėl to jis apkaltino Socialdemokratų partiją (SDE), kurios lyderis Jevgeni Ossinovski (Jevgenijus Osinovskis) neva pažadėjo pasirūpinti, kad šiam projektui prastumti pritrūktų vieno būtino balso.

Reformų partija ir ją palaikantys „Tėvynės“, „Laisvės“ ir Estijos konservatyvios liaudies partijos deputatai siekia, kad visiškai būtų atsisakyta mokymo rusų kalba. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
juk dabar svarbiausias ? kaip grobt vaikus /po zakonu/....

augis

augis portretas
Latviai jau tai padare,estai dare,stengesi,bet kolkas neisejo,o lietuviai kaip visada muzikai gale,dar net nekalba apie tai,nes bijo ivanus ir psekus uzrustinti.Mizniai o ne politikai.Tai pats svarbiausias klausimas Lietuvai,bet nieks nesprendzia jo.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių