Quantcast

Estijoje ir Latvijoje suimta asmenų per reidą prieš kompiuterinius įsilaužėlius

  • Teksto dydis:

Keliose Europos šalyse, tarp kurių yra ir Latvija bei Estija, suimta 15 asmenų, siejamų su įsilaužimais į kompiuterines sistemas.

Policija nurodė, kad minėti asmenys naudojo programinę įrangą, pritaikytą valdyti kompiuterius per atstumą ir leidžiančią vogti informaciją, pranešė Didžiosios Britanijos nacionalinis transliuotojas BBC.

Areštų tai pat atlikta Britanijoje, Prancūzijoje, Rumunijoje, Italijoje ir Norvegijoje.

Manoma, kad įtariamieji naudojo įsilaužimų metodą, leidžiantį slapta gauti vaizdą iš atakuojamo kompiuterio internetinės kameros, pasitelkiant žalingas programas, vadinamas prieigos per atstumą Trojos arkliais (Remote Access Trojans, RAT).

Tokių programų, leidžiančių slapta stebėti kitus žmones per internetines kameras, jiems to nežinant, tampa „vis labiau paplitęs“, pažymi Britanijos vyriausybės remiamas tinklalapis „Get Safe Online“, kuriame pateikiama patarimų dėl kompiuterinio saugumo.

„Aukos paprastai užkrečiamos, kai įtikinamos spragtelėti nuorodą, kuri atrodo kaip nuotrauka arba vaizdo įrašas, arba užmaskuota kaip teisėtas failas, nors iš tiesų tai yra RAT įdiegianti programa“, – sakoma Britanijos nacionalinės kovos su nusikalstamumu agentūros (NCA) pareiškime.

„Daugeliu atveju tie, kurie nejučia įsidiegia tokius Trojos arklius, net nepastebi, kad jų kompiuteris užkrėstas“, – pridūrė NCA.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių