Quantcast

Estijoje atidaromos naujos kareivinės ir NATO kariams

  • Teksto dydis:

Estijos kariniame Tapos miestelyje pirmadienį bus iškilmingai atidarytas vienas didžiausių per pastaruosius dešimtmečius šalyje pastatytų kariuomenės kompleksų.

Naująsias kareivines atidarys gynybos ministras Juri Luikas (Jūris Luikas), Estijos gynybos pajėgų ir sąjungininkų atstovai, rašo dienraštis „Postimees“.

Kompleksą sudaro 20 pastatų ir statinių: trejos kareivinės, valgykla, mokymo patalpos ir pagalbiniai pastatai. Komplekso bendras plotas – 38 tūkst. kv. metrų.

Naujosios kareivinės pastatytos atsižvelgiant į šiuolaikinius reikalavimus ir karių poreikius. Kiekvienose kareivinėse bus po 300 miegamųjų vietų ir 30 darbo vietų. Vienose kareivinėse įrengtos buitinės ir mokymo patalpos, taip pat patalpos įrangai laikyti ir aptarnauti.

Įrengta 5,5 tūkst. kv. metrų valgykla bus viena didžiausių Baltijos šalyse. Ji kasdien galės maitinti 3 200 žmonių: 2,4 tūkst. – pačioje valgykloje ir 800 pratybose dalyvaujančių karių.

Pastatyti šį kompleksą kainavo 43 mln. eurų.

Tapos kariniame miestelyje dislokuota Estijos gynybos pajėgų 1-oji pėstininkų brigada, taip pat NATO priešakinių pajėgų batalionas, turintis 1,2 tūkst. karių. Šiame dalinyje tarnauja kariai iš Didžiosios Britanijos ir Prancūzijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
ACH, o mes anais laikais kareivines rusams atidarinėjom... negi istorija kartosis, negi vėl išgirsim apie 'grobiamus' JAV karius?..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių