Quantcast

Estiją pasiekė NATO prancūzų kontingento tankai

  • Teksto dydis:

Estijos šiaurėje esančią Tapos karinę bazę trečiadienį pasiekė NATO priešakinių pajėgų batalionui priklausančio prancūzų dalinio paskutinė kovinės technikos siunta – apie 30 mašinų, įskaitant tankus „Leclerc“.

Prancūzija pasiųs į Estijoje dislokuojamą NATO priešakinių pajėgų kovinę grupę 300 karių ir įvairios karinės technikos, įskaitant pėstininkų kovos mašinas VBCI ir šarvuotuosius visureigius VAB. Šiuo metu šalyje 50 prancūzų karių, o pirmoje balandžio pusėje atkeliaus likusieji.

Prancūzai bus Tapoje tolesnius aštuonis mėnesius, o vėliau juos pakeis danų dalinys.

Estijoje dislokuojamą NATO batalioną sudarys iš viso 1 200 karių. Didžiausią kontingentą – per 800 karių – laikys šiam daliniui vadovaujanti Didžioji Britanija.

Britų kontingentas turės daugiau kaip 300 kovinės technikos vienetų, tarp jų tankų „Challenger 2“, „Titan“ ir „Trojan“, savaeigių haubicų AS90 ir pėstininkų kovos mašinų „Warrior“. Trečiadienį į Estiją laivu buvo atgabenta pirmoji šios technikos partija – iš viso 130 vienetų. Britanija planuoja neviešinti tikslaus į Estiją siunčiamos karinės technikos vienetų skaičiaus.

Sąjungininkų karinė technika bus laikoma Tapos kariniame miestelyje.

Sprendimas sustiprinti NATO rytinio sparno gynybą buvo priimtas pernai per Varšuvoje vykusį Aljanso viršūnių susitikimą. Buvo nutarta, kad Lenkijoje, Latvijoje, Lietuvoje ir Estijoje bus dislokuoti keturi priešakiniai NATO pajėgų batalionai.


Šiame straipsnyje: EstijaNATOprancūzaitankai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių