Quantcast

ESBO ragina D. Trumpą liautis puldinėjus žiniasklaidą

  • Teksto dydis:

Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacija (ESBO) pirmadienį paragino JAV prezidentą Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą) liautis aktyviai puolus žiniasklaidą ir perspėjo, kad tokios atakos „kenkia“ svarbiam žiniasklaidos vaidmeniui demokratijoje ir daro žurnalistus pažeidžiamesnius.

Nuo savo kadencijos pradžios sausį 71 metų D.Trumpas nuolat per viešus pasirodymus ir savo paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“ kritikuoja populiarius leidinius, tokius kaip „The New York Times“, anot jo, skelbiančius „išgalvotas naujienas“.

„Raginu Jungtinių Valstijų administraciją susilaikyti nuo tokių atakų žiniasklaidos atžvilgiu“, – laiške Baltiesiems rūmams pareiškė Harlemas Desiras (Harlemas Deziras), ESBO atstovas žiniasklaidos laisvės klausimais.

„JAV prezidento pareiškimai yra labai probleminiai, nes jie kenkia svarbiam žiniasklaidos vaidmeniui, jos atliekamam kiekvienoje demokratinėje visuomenėje; ji įpareigoja vyriausybių atskaitomybę ir yra platforma skelbti nuomonių įvairovę“, – sakoma laiške, adresuotame JAV valstybės sekretoriui Rexui Tillersonui (Reksui Tilersonui).

Itin aštrių pastabų D.Trumpas pažėrė sausio 22-ąją per savo mitingą Arizonoje: milijardierius žiniasklaidą apkaltino esant „tikrai nesąžiningą“, „nedorą“ ir „išgalvojant istorijas“.

„Be neigiamo poveikio žiniasklaidos patikimumui, tokie pareiškimai, o ypač tie, kuriuose žiniasklaida vadinama „žmonių priešu“, taip pat gali žurnalistus padaryti labiau pažeidžiamesnius, kad į juos būtų taikomasi su smurtu ir prievarta“, – teigė H.Desiras.

Vienoje įsikūrusi ESBO yra regioninė saugumo organizacija, daugiausiai dėmesio skirianti rinkimų, karo veiksmų stebėjimui, žiniasklaidos laisvės klausimams. Ji turi 57 nares, įskaitant JAV ir Rusiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių