Quantcast

ES svarsto galimybę išplėsti skolinimosi draudimą Rusijos firmoms

  • Teksto dydis:

Europos Sąjunga svarsto galimybę išplėsti draudimą skolintis arba didinti kapitalą Europoje ne tik Rusijos vyriausybės bankams, bet ir visoms Rusijos valstybinėms įmonėms, ir įvesti įvažiavimo į ES teritoriją draudimą Rusijos gynybos ministrui Sergejui Šoigu, pranešė ES diplomatai.

Tokie pasiūlymai buvo pateikti pirmadienį Europos Sąjungos ambasadorių susitikime Briuselyje.

Europos Komisija iki trečiadienio turi paruošti galutinį naujų sankcijų Maskvai projektą dėl jos invazijos į Ukrainą, o ES vyriausybės sankcijų paketo projektą galės koreguoti iki penktadienio.

Tarp pirmadienio susitikime aptartų priemonių yra draudimas išduoti sindikuotas ES paskolas Rusijos vyriausybei priklausantiems bankams ir institucijoms.

Europos Komisija taip pat pasiūlė sutrumpinti Rusijos valstybinių bankų skolos instrumentų, kurių negalima pardavinėti Europos Sąjungoje liepos mėnesio sprendimu, minimalų išpirkimo terminą nuo anksčiau numatyto 90 dienų iki 30 dienų.

ES taip pat svarstys galimybę uždrausti pirkti ir Rusijos išvestines finansines priemones.

Pirmadienį taip pat buvo pasiūlyta praplėsti eksporto draudimą, įtraukiant prekes, kurios gali būti naudojamos ir kariniams, ir civiliniams tikslams, visiems potencialiems Rusijos importuotojams, net tik gynybos sektoriaus kompanijoms, kaip buvo numatyta liepos mėnesio ES sankcijų pakete.

Pasak diplomatų, taip pat gali būti praplėstas draudimas parduoti pažangias energetikos technologijas Rusijai, įtraukiant ir aptarnavimo sutartis.

Rusijos atstovai taip pat gali būti nekviečiami į kultūrinius, ekonomikos ir sporto renginius.

Naujas ES sankcijų Rusijai paketas gali būti derinamas su kitomis Didžiojo septyneto šalimis – Jungtinėmis Valstijomis, Kanada ir Japonija.

Rusijos atskyrimas nuo Pasaulinių tarpbankinių finansinių telekomunikacijų organizacijos (SWIFT) sistemos susitikime nebuvo svarstomas, kadangi ši priemonė yra laikoma per daug radikalia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jankis

jankis portretas
bent kokios rusijos firmos gali ir dar kitiems paskolint
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių