Quantcast

ES sako esanti pasiruošusi atsakyti į JAV sankcijas, jeigu to reikės

  • Teksto dydis:

Europos Sąjunga (ES) trečiadienį pareiškė esanti pasiruošusi atsakyti į naujas Jungtinių Valstijų sankcijas Rusijai, tačiau tvirtina tikinti, jog Vašingtonas siekia nepadaryti nuostolių Europos energetikos kompanijoms.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) trečiadienį pasirašė įstatymų leidėjų patvirtintas sankcijas, pasiduodamas spaudimui šalies viduje ir sumažindamas galimybes pagerinti Vašingtono santykius su Maskva.

„D.Trumpui pasirašius įstatymą dėl griežtesnių JAV sankcijų Rusijos atžvilgiu, Europos Komisijos pirmininkas Jean'as Claude'as Junckeris išreiškė pasitenkinimą dėl to, jog įstatymas buvo sušvelnintas, ES išsakius savo nerimą“, - pranešė Europos Komisija.

„JAV Kongresas taip pat įsipareigojo, kad sankcijos bus įvedamos tik po konsultacijų su šalimis sąjungininkėmis. Ir aš tikiuosi, kad mes vis dar esame JAV sąjungininkės“, - pranešime sakė Jean'as Claude'as Junckeris (Žanas Klodas Junkeris).

Visgi jis pridūrė, kad Briuselis gali atsakyti į sankcijas, jeigu jos pakenks ES energetikos kompanijoms.

„ Jeigu JAV sankcijos pakenks ES kompanijoms, prekiaujančioms su Rusija energetikos sektoriuje, ES yra pasiruošusi imtis atitinkamų žingsnių“, - teigė Europos Komisija.

JAV ir ES paskelbė sankcijas Rusijai po jos įvykdytos Krymo aneksijos 2014 metų kovą.

Sankcijos buvo smarkiai sugriežtintos po maždaug pusmečio, kai virš Rytų Ukrainos, kur kaunasi Kijevo pajėgos ir Maskvos remiami separatistai, buvo numuštas keleivinis orlaivis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vanagas

vanagas portretas
Daugiaunieko nebegali girdeti sankcijos,sankcijos Rusijai dar ir JAV.na ir gyvenimelis ko tolyn to grazin

Užjaučiantis.

Užjaučiantis. portretas
Matit p.Junkerį ir į jį panašius nedulkino "maskolis"?O gailą!.

...

... portretas
O tai ne ES užpuolimas finansinėj srity?..
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių