Quantcast

ES rūpinasi dėl Turkijos pateiktų kaltinimų dviem žurnalistams

  • Teksto dydis:

Europos Sąjunga penktadienį pareiškė, kad kaltinimai šnipinėjimu dviem turkų žurnalistams, paskelbusiems, jog Ankaros slaptosios tarnybos galbūt pasiuntė ginklų Sirijos islamistams sukilėliams, „kelia nerimą“.

„Labai atidžiai stebime šią nerimą keliančią padėtį“, – Europos Komisijos atstovė Maja Kocijančič sakė per įprastą spaudos konferenciją, likus dviem dienoms iki Turkijos ir ES lyderių susitikimo.

Ji priminė, kad neseniai parengta priėmimo į ES siekiančios Turkijos pažangos ataskaita vėl duoda įspėjamąjį ženklą dėl žmogaus teisių padėties ir pilietinių normų laikymosi Turkijoje – Ankara ES narystės siekia nuo 1987 metų.

„Mes ir toliau kelsime šias problemas“, – pridūrė ji.

Sekmadienį vyksiantis viršūnių susitikimas žada būti sunkus – 28 narių Bendrija yra labai tvirtai pasiryžusi padėti Turkijai susidoroti su masišku pabėgėlių srautu iš karo niokojamos Sirijos, bet Ankara reikalauja iš esmės patobulinti santykius.

Ji norėtų, kad derybos dėl ES narystės būtų žymiai paspartintos, reguliariai rengiamuose viršūnių susitikimuose jai būtų taikomas svarbios valstybės statutas, ir dar būtų skirtos milijardinės sumos lėšų, kurios padėtų pasirūpinti daugiau kaip dviem milijonais Sirijos pabėgėlių, jau esančių Turkijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių