Quantcast

ES ruošiasi pratęsti sankcijas Rusijai iki 2015 metų pabaigos

  • Teksto dydis:

Europos Sąjunga (ES) iki šių metų pabaigos pratęs priemones, kurių imtasi po Maskvos įvykdytos Krymo aneksijos dešimtims Rusijos ir Ukrainos piliečių – lėšų įšaldymą ir kelionių draudimą, sakoma pranešimo projekte, su kuriuo susipažino agentūra „Reuters“ apie .

Pranešime, kuris paruoštas ketvirtadienio neeiliniam ES užsienio reikalų ministrų susitikimui, sakoma, jog praėjusį kovą įvestos sankcijos asmenims, kenkiantiems Ukrainos suverenumui, bus pratęstos iki 2015 metų gruodžio.

Ankstesniame pranešimo projekte buvo nurodyta, kad sankcijos bus pratęstos iki rugsėjo mėnesio.

Tuo tarpu Rusija tvirtina, kad naujos sankcijos „beprasmės ir žalingos“, nurodo naujienų agentūra „Interfax“.

„Apie sankcijas... Apskritai, tai nuo mūsų nepriklauso ir su mūsų veiksmais niekaip nesusieta. Mes laikome jas beprasmėmis ir žalingomis visiems. Tačiau, tikrai, girdėjome, kad sankcijos, pirma, bus pratęstos, o antra, gali būti išplėstos. Daugiau nėra ką pasakyti“, – pareiškė žurnalistams trečiadienį Rusijos vicepremjeras Arkadijus Dvorkovičius.

Jis dar pabrėžė, kad Rusijos vyriausybei svarbiausia – „susikoncentruoti į savo veiksmus, kurių reikia imtis bet kuriuo atveju, kokios bebūtų naftos kainos, kokios bebūtų sankcijos“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ES

ES portretas
Panašu, kad Putinui dabar veikiančios sankcijos, kaip vanduo nuo žąsies. Kol nebus gerokai griežtesnių, tol jis juoksis ir laikys ES bailiais ir neįgaliais.

cha cha cha

cha cha cha portretas
eUROKOLCHOZAS BE KELNIU LIKS BE RUSIJOS.bEZDZIONES SUBINES LAIZYMAS TURI SAVO KAINA
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių