Quantcast

ES „sparčiai“ dirba rengdama griežtesnes sankcijas Rusijai

  • Teksto dydis:

Europos Sąjunga (ES) daro sparčią pažangą įteisindama daug griežtesnes Rusijai skelbiamas ekonomines sankcijas dėl jos vaidmens per Ukrainos krizę, penktadienį sakė pareigūnai.

Po diskusijų apie platesnes sankcijas, kurios dabar apima sąskaitų įšaldymą ir kelionių draudimus, įstatymų pasiūlymų, kuriuos reikia priimti, kad naujos baudžiamosios priemonės įsigaliotų, bus imtasi antradienį.

Europos Komisija „greitai pateiks būtinus pasiūlymus dėl įstatymų visose srityse“, kurias anksčiau šią savaitę nustatė valstybės narės, sakoma pareiškime.

ES nelabai troško įvesti griežtesnes ekonomines sankcijas, kurias rėmė Vašingtonas, bet po to, kai, kaip manoma, Rytų Ukrainos prorusiški sukilėliai rusų gamybos raketa numušė keleivinį „Malaysia Airlines“ lėktuvą, požiūrį teko keisti, nors nesutarimų dar aiškiai liko.

Nurodydami Malaizijos lėktuvo katastrofą ir tebeskiriamą Rusijos paramą sukilėliams, ES užsienio reikalų ministrai antradienį sutarė, kad Europos Komisija ir Bendrijos išorės reikalų padalinys turėtų galutinai parengti griežtesnes sankcijas ekonomikos sektoriams.

Jie turėtų „pateikti pasiūlymus dėl veiksmų, tarp jų – dėl prieigos prie kapitalo rinkų, gynybos, dvejopos paskirties prekių ir opių technologijų, taikomų ir energetikos sektoriuje“.

Tokių platesnių priemonių įgyvendinimui reikės visų 28 ES lyderių pritarimo ir Europos Komisijos atstovė sakė, kad tai mažai tikėtina iki antradienio, kai bus pateikti įstatyminiai pasiūlymai.

Per praėjusios savaitės trečiadienio viršūnių susitikimą, prieš pat Malaizijos lėktuvo numušimą Rytų Ukrainoje, ES lyderiai susitarė išplėsti dabartinių sankcijų sąrašą, nes Maskva nepakeitė kurso dėl Ukrainos.

Šaltiniai ES ketvirtadienį sakė, kad į dabartinį 72 fizinių ir juridinių asmenų, kuriems taikomi vizų draudimas ir lėšų įšaldymas, sąrašą bus įtraukta dar 15 ukrainiečių ir rusų bei 18 juridinių asmenų – bendrovių ir sukilėlių suformuotų vietos valdžios įstaigų.

Europos Komisija atsisakė pateikti skaičius, bet atstovė nurodė, kad sąrašas turėtų būti paskelbtas penktadienį vakare.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na taip

na taip portretas
rusai nepasiduoda, jie kaip bakterija, bandys betkokia kaina isgyventi

RUSAS

RUSAS portretas
РУССКИЕ НЕ СДАЮТСЯ

.jhf

.jhf portretas
Kaip ilgai visi jie tempia guma. Jau po Krymo okupacijos, kremliaus zverys turejo buti izoliuoti nuo viso pasaulio!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių