Quantcast

ES komisaras: Europai dėl dujų tiekimo nėra pavojaus

  • Teksto dydis:

Europos Sąjungos (ES) energetikos komisaras Guentheris Oettingeris (Giunteris Ėtingeris) sekmadienį sakė, kad nemato pavojaus Europos prieigai prie Rusijos gamtinių dujų nukentėti nuo galimų ekonominių sankcijų dėl Ukrainos krizės.

„Iš daugelio savo pokalbių su „Gazprom“ susidariau įspūdį, kad mūsų partneriai rusai vykdys savo sutartinius įsipareigojimus ir nori tiekti dujas“, – sakė G.Oettingeris sekmadieniniam laikraščiui „Welt am Sonntag“.

„Mes sutariame, kad galimų ekonominių sankcijų atveju – ar iš Europos, ar iš Rusijos pusės – dujų sektorius neturėtų turėti jokio prioriteto“, – nurodė komisaras.

Rusijos gamtinių dujų gigantė „Gazprom“ tiekia maždaug 25 proc. Europai reikalingų dujų, sakė G.Oettingeris.

„Aš nepritariu mūsų ryšių su Rusija dėl dujų mažinimui ar net nutraukimui artimiausiais metais“ – nurodė jis. – Bet mes privalome tęsti savo diversifikavimo strategiją“.

Norvegija ir Alžyras taip pat yra svarbūs dujų tiekėjai, sakė G.Oettingeris ir pažymėjo, kad 30 proc. reikalingų dujų gaunama iš pačios Europos, konkrečiau – iš Didžiosios Britanijos ir Nyderlandų.

„Aš taip pat skubiai spausčiau Vokietiją pasinaudoti skalūnų dujų galimybe ir leisti (vykdyti) frekingo projektus“, – pridūrė G.Oettingeris.


Šiame straipsnyje: undefined

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių