Quantcast

ES griežtina sankcijas Šiaurės Korėjai

  • Teksto dydis:

Europos Sąjunga penktadienį sugriežtino sankcijas Šiaurės Korėjai, dėl joje vykdomų branduolinių bandymų ir balistinių raketų leidimo, nepaisant JT Saugumo Tarybos rezoliucijų.

28 narių Aljansas pranešė apie patvirtintus naujus apribojimus prekybos, finansų, investicijų ir transporto sektoriuose, kaip reikalauja JT rezoliucijos Korėjos Liaudies Demokratinei Respublikai (KLDR).

„ES nusprendė toliau plėsti ribojančias priemones, kurios taikomos KLDR branduolinėms, masinio naikinimo ginklo ir balistinių raketų programoms“, - nurodoma Europos Sąjungos Tarybos pranešime.

Pažymima, kad Šiaurės Korėjos veiksmai kelia „didelę grėsmę tarptautinei taikai ir saugumui regione ir už jo ribų“.

Naujausios priemonės apima ES draudimą importuoti naftos produktus ir prabangos prekes iš Šiaurės Korėjos, taip pat prekiauti su šiuo režimu arba jam teikti bet kokias civilines medžiagas ar įrangą, kuri gali būti panaudota ir karo tikslais.

Taip pat draudžiama bet kokia finansinė parama prekybai su šiuo režimu, taip pat bet kokios Šiaurės Korėjos investicijos Europos bendrijoje.

ES fiziniams ir juridiniams asmenims neleidžiama investuoti į kasybos, naftos perdirbimo ir chemijos pramonės sektorius, taip pat bet kurias įmones, vykdančias neteisėtas programas.

Bendrija draudžia Šiaurės Korėjos lėktuvams tūpti ar kilti iš ES teritorijos ar net skristi virš jos. Taip pat draudžiama laivams, kurie priklauso Šiaurės Korėjai, yra valdomi jos arba jų įgulą sudaro korėjiečiai, įplaukti į ES uostus.

Praėjusią savaitę ES papildė asmenų, kurių sąskaitos įšaldytos ir neteikiamos įvažiavimo į ES vizos, sąrašą dar 18 fizinių ir vienu juridiniu asmeniu. Tokiu būdu šiame sąraše dabar yra 66 fiziniai ir 42 juridiniai asmenys Šiaurės Korėjoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių