Quantcast

ES dėl Ukrainos gali smogti Rusijos bankams

  • Teksto dydis:

Europos Sąjunga (ES) gali eiti dar toliau nei Jungtinės Valstijos, smogdama Rusijos bankams sankcijomis dėl Ukrainos krizės ir suvaržydama jų galimybes rinkti lėšas, pranešama ketvirtadienį.

Valstybių narių ambasadoriams pradėjus tartis dėl kito žingsnio, laikraštis „Financial Times“ pranešė, kad jie svarstys pasiūlymus uždrausti Rusijos bankams pardavinėti naujas akcijas Europos rinkose.

Cituodamas pasirinkimų memorandumą, „Financial Times“ rašė, kad naujomis priemonėmis bus nueita dar toliau nei praėjusią savaitę paskelbtomis griežtesnėmis JAV sankcijomis, kuriomis taikomasi tik į du Rusijos bankus – „Gazprombank“ ir VEB, nes jos bus taikomos visiems skolintojams, kurių daugiau kaip 50 proc. priklauso valstybei.

28 ES ambasadoriai savo ketvirtadienio susitikimą pradėjo griežto saugumo sąlygomis, sakė vienas ES šaltinis.

Papildomas sąrašas subjektų, kuriems bus taikomos sankcijos, tikriausiai bus paskelbtas penktadienį, sakė šaltinis.

Tačiau mažai tikėtina, kad bus susitarta dėl platesnių priemonių, kurias antradienį numatė užsienio reikalų ministrai.

„Negaliu įsivaizduoti sprendimo šiandien, ... tam prireiks dar kelių dienų“, – sakė šaltinis. Kitas ambasadorių susitikimas turi įvykti kitą savaitę.

ES pareigūnai paaiškino, kad bet kokiam sprendimui dėl platesnio paketo reikės vienbalsiškumo, todėl labai tikėtinas lyderių susitikimas.

Kol kas Briuselis 72-iems rusų ir ukrainiečių veikėjams taiko sąskaitų įšaldymą ar vizų draudimą, bet nesusitarė dėl griežtesnių priemonių, nes kai kurios ES narės, kaip pavyzdžiui Italija ir Vokietija, palaiko plačius ekonominius ryšius su Rusija ir nenori, kad jie nukentėtų.

Tačiau Malaizijos keleivinio lėktuvo numušimas Rytų Ukrainoje padidino spaudimą, ir Didžioji Britanija, Švedija, Baltijos valstybės bei Lenkija ragina laikytis daug griežčiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ruskiui

ruskiui portretas
a tebedulkini savo vaikus ruski? jus gi ruskiai visi esat ligoniai ir iskrypeliai

RUSAS

RUSAS portretas
KVAILIAI-LYGA IR ILGAM IR LABAI SUNKIAI GYDOMA
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių