Quantcast

ES atnaujino „mokesčių rojų“ juodąjį sąrašą

  • Teksto dydis:

Europos Sąjunga antradienį papildė savo „mokesčių rojų“ juodąjį sąrašą 10 šalių, įtraukdama Jungtinius Arabų Emyratus (JAE) ir Bermudus, nepaisant tokių įtakingų valstybių narių, kaip Italija, prieštaravimų.

Europos Sąjunga juodąjį sąrašą sudarė 2017 metų gruodį, siekdama sustiprinti kovą su mokesčių vengimu. Į pirminį sąrašą buvo įrašyta septyniolika šalių, pripažintų padedančiomis slėpti mokesčius, tačiau finansinių sankcijų joms nebuvo taikoma. Vėliau aštuonios iš jų, pasižadėjusios pagerinti savo mokesčių sistemas, iš sąrašo buvo išbrauktos.

Vadinamajame pilkajame sąraše figūruoja mokesčių jurisdikcijos, įsipareigojusios suderinti savo mokesčių įstatymus pagal ES standartus.

Atnaujintą juodąjį sąrašą sudarys 15 šalių. Septynios šalys yra perkeliamos iš pilkojo sąrašo, nes šios šalys neįgyvendino savo įsipareigojimų vykdyti reformas. Tai Aruba, Belizas, Bermudai, Fidžis, Omanas, Vanuatu ir Dominika.

ES į juodąjį sąrašą taip pat įtraukė tris šalis, kurių mokesčių politika pastaraisiais mėnesiais tapo agresyvesnė. Tai Barbadosas, JAE ir Maršalo salos.

Italija ilgą laiką priešinosi JAE įtraukimui į sąrašą. Kaip teigiama, JAE neseniai nemažai investavo į Italiją, ir Roma norėjo, kad JAE liktų vadinamajame pilkajame sąraše.

Juodasis mokesčių rojų-šalių sąrašas buvo paskelbtas praėjus metams po to, kai buvo nutekinti „Panamos popieriai“, atskleidę, kad įmonės bei fiziniai asmenys slepia savo turtą nuo mokesčių lengvatinio apmokestinimo įmonių sąskaitose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių