Quantcast

EK pirmininkas ieško kito britų komisaro į pasitraukusio J. Hillo vietą

  • Teksto dydis:

ES Komisijos vadovas Jeanas-Claude'as Junckeris (Žanas Klodas Junkeris) yra pasirengęs skirti naują D. Britanijos komisarą vietoje šeštadienį atsistatydinusio finansų tarnybos vadovo Jonathano Hillo (Džonatano Hilo).

Jis atsistatydino po referendumo, kuriuo remdamasi D. Britanija turėtų trauktis iš Bendrijos, sakoma šeštadienį paskelbtame EK pranešime.

Atsistatydinusio iš savo posto J. Hillo portfelis kol kas teks Valdžiui Dombrovskiui, kuris EK yra atsakingas už euro reikalus, nurodė J.-C. Junckeris minėtame pranešime,

„Pirmininkas Junckeris yra pasirengęs nedelsdamas su D. Britanijos ministru pirmininku aptarti potencialių asmenų pavardes į Jungtinės Karalystės komisaro postą, taip pat galimo portfelio priskyrimą“, – sakoma EK pranešime.

D. Britanijai atstovavęs Europos Komisijos narys J. Hillas (Džonatanas Hilas), atsakingas už finansinį stabilumą, finansines paslaugas ir kapitalo rinkų sąjungą, šeštadienį pranešė apie savo atsistatydinimą, jo šaliai nubalsavus išstoti iš Europos sąjungos.

J. Hillas pareiškė esąs labai nusivylęs, tačiau „kas padaryta, tas padaryta“.

„Kadangi žengiame į naują fazę, nemanau, kad būtų teisinga man ir toliau eiti pareigas lyg nieko nebūtų įvykę“, – išplatintame pareiškime sakė J. Hillas.

„Atsižvelgdamas į tai, ką aptariau jau prieš kelias savaites, Komisijos pirmininkui pranešiau, kad traukiuosi“, – pridūrė D. Britanijos atstovas, turėdamas omeny Europos Komisijos pirmininką J.-C. Junckerį.

J. Hillas yra buvęs Britanijos Lordų Rūmų narys. Šalies premjeras Davidas Cameronas (Deividas Kameronas) jį paskyrė į komisaro postą 2014 metais, kai buvo formuojama J.-C. Junkerio vadovaujama EK.

„Kaip ir daugelis žmonių čia ir Jungtinėje Karalystėje, esu akivaizdžiai nusivylęs referendumo rezultatu. Norėjau, kad jis būtų kitoks...., tačiau Britanijos žmonės priėmė kitokį sprendimą, ir būtent taip veikia demokratija“, – sakė J. Hillas.

J. Hillas sakė į Briuselį atvykęs būdamas skeptiškas dėl Europos, bet įsitikino, kad „nepaisant nusivylimų mūsų narystė buvo geras dalykas mūsų vietai pasaulyje ir mūsų ekonomikai“.

„Bet kas padaryta, nebesugrąžinsi, ir dabar mes turime imtis darbo megzti naujus, kuo geresnius santykius su Europa“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Dar pora rokiruočių ir... nejau mūsų 'prietaisas' į tą poziciją taiko?..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių