Quantcast

ECB testavimo nepalankiausiomis sąlygomis neatlaikė 25 euro zonos bankai

  • Teksto dydis:

Europos Centrinio Banko (ECB) testavimo nepalankiausiomis sąlygomis neatlaikė 25 iš 130 tikrintų euro zonos bankų, praneša agentūra „Bloomberg“, susipažinusi su išankstiniais testavimo rezultatais.

Pasak informuotų šaltinių, maždaug 15 iš šių bankų jau šiemet padidino savo kapitalą reikiama suma. Likusiesiems kapitalą teks didinti po testavimo rezultatų paskelbimo.

Didžiausių euro zonos bankų turto kokybės patikrinimo rezultatus, taip pat jų testavimo nepalankiausiomis sąlygomis rezultatus ECB turėtų paskelbti spalio 26 dieną. Bankams šie rezultatai bus pateikti likus 48 valandoms iki jų paskelbimo.

Bankai, kurių rezultatai bus nepatenkinami, per dvi savaites turės pateikti ECB kapitalo didinimo planus, kuriuos turės įgyvendinti per 6–9 mėnesius.

Nuo lapkričio 4 dienos ECB pradės tiesiogiai prižiūrėti 120 didžiausių euro zonos bankų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Defliacija ir sąstingis eurozonoje - pavojus Lietuvai: Politikus, ypač vokiečių politikus, kaltiname, kad jie neleidžia išvengti defliacijos ir sąstingio eurozonoje. Prisimename, kaip dešimtmečiais Japoniją smaugė defliacija ir su jos sukeltas sąstingis. Euras ir netikusi politika smaugia mūsų ekonomiką. Defliacija ir sąstingis turi savo dinamiką ir inerciją. Jau vėlu maldauti politikus Vokietijoje, kad jie pradėtų remontuoti kelius. Įdomu, kad politika pradeda ir pribaigti eurą. Jau dabar Italijoje ir Ispanijoje jaunimo bedarbystė viršija 40 proc. Eurozonos žmonės nekentės tiek ilgai, kiek kentėjo stoiški japonai. Todėl paaštrėjusi politinė kova naikina eurą. Be reikalo kentėjome Vilniuje piko metu, kol mums tą eurą vežė. Greitai reikės kentėti, kai Lietuvos euro banknotus gabens sunaikinimui. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių