Quantcast

E. Macronas: Prancūzija ir JAV nori sukurti naują branduolinį susitarimą su Iranu

  • Teksto dydis:

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas) antradienį pareiškė, kad jis yra pasirengęs su Vašingtonu sukurti naują branduolinį susitarimą su Iranu, JAV prezidentui Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui) pavadinus prieš trejus metus pasirašytą sutartį su Teheranu „beprotiška“.

„Galiu pasakyti, kad mudu labai atvirai apie tai diskutavome“, – sakė E. Macronas per bendrą spaudos konferenciją su JAV lyderiu.

„Taigi, norime nuo dabar kurti naują susitarimą su Iranu“, – pridūrė Prancūzijos prezidentas, viešintis Vašingtone su valstybiniu vizitu.

D. Trumpas per derybas su Prancūzijos lyderiu antradienį pareiškė, kad branduolinis susitarimas su Iranu yra „beprotybė, kurios niekada neturėjo nutikti“, ir pagrasino Teheranui „didelėmis problemomis“, jei šis pažeis šią sutartį.

D. Trumpas pagrasino Iranui

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) per derybas su Prancūzijos lyderiu Emmanueliu Macronu (Emanueliu Makronu) antradienį pareiškė, kad branduolinis susitarimas su Iranu yra „beprotybė, kurios niekada neturėjo nutikti“, ir pagrasino Teheranui „didelėmis problemomis“, jei šis pažeis šią sutartį, pranešė britų transliuotojas BBC.

„Jie nieko neatnaujins (branduolinės programos). Jei jie tai padarys, jų laukia didelės problemos; didesnės nei kada nors anksčiau“, – pareiškė D. Trumpas.

Vienas iš pirmadienį prasidėjusio E. Macrono valstybinio vizito Vašingtone tikslų yra įtikinti D. Trumpą nesitraukti iš Irano branduolinio susitarimo, kad tokiu būdu nebūtų sugriautos ištisus metus siektos diplomatinės pergalės.

D. Trumpas europiečiams liepė iki gegužės 12-osios „pataisyti“ tą susitarimą, apribojantį Irano branduolinę programą mainais į finansinių sankcijų sušvelninimą.

Irano diplomatijos vadovas šeštadienį pareiškė, kad Teheranas greitai atnaujins savo branduolinę programą, jei JAV pasitrauks iš branduolinės sutarties.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių