Quantcast

E. Macronas Kinijoje pasitelkia žirgų diplomatiją

  • Teksto dydis:

Atsakydamas į vadinamąją pandų diplomatiją, Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas) savo pirmojo valstybinio vizito Kinijoje metu pasitelkia žirgų diplomatiją ir kolegai Xi Jinpingui (Si Dzinpingui) padovanos arklį.

Į atsargą išleistas Respublikos gvardijos žirgas vardu Vesuve de Brekka (Veziuv de Breka) yra karantine, bet E. Macronas Kinijos prezidentui per pirmadienį įvyksiantį susitikimą parodys jo nuotrauką.

Prancūzijos prezidentūra paskelbė, kad Xi Jinpingą per 2014 metų vizitą Paryžiuje sužavėjo jį lydėjusių gvardiečių jojimo įgūdžiai.

„Norėdamas palaikyti draugiškus ryšius su užsienio valstybių vadovais, Emmanuelis Macronas nori įteikti daugiau nei dovaną – (jis nori parodyti) diplomatinį gestą“, – sakė prezidentūra.

Aštuonerių metų rudas arklys dar lapkričio 11 dieną dalyvavo prezidentinėje palydoje Eliziejaus laukuose. Palydos žirgais iškilmingomis progomis joja gvardiečiai su kardais.

E. Macronas taip pat įteiks Xi Jinpingui kardą su išgraviruotu užrašu „P. Emmanuelis Macronas, Prancūzijos Respublikos prezidentas. Pekinas, 2018-ųjų sausis“.

Dovana yra E. Macrono atsakas į Kinijos „pandų diplomatiją“. Prancūzų prezidento pavardė mandarinų kalba užrašoma „Ma-ke-long“ ir tai reiškia „arklys nugali drakoną“.

Žirgas į Kiniją buvo atskraidintas sausio 4 dieną specialiu lėktuvu, lydimas Respublikos gvardijos vyriausiojo veterinaro ir vieno gvardiečio.

E. Macronas anksti pirmadienį atskrido į Kinijos šiaurėje esantį Siano miestą.

Po karantino Vesuve de Brekka bus apgyvendintas prezidentinėse Xi Jinpingo arklidėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Arkliena Kinijoj mėgstama, o kaip pandiena, gal mums vietoj stručių geriau pandas augint?

nesvarbu

nesvarbu portretas
et, ir čia RUDAS ARKLYS, o juk lietuviškai jokių RUDŲ ARKLIŲ NĖRA, gal tas arklys BĖRAS? Būtų gerai, kad pataisytumėt
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių