Quantcast

Didžiosios Britanijos sostinei vadovaus musulmonas?

  • Teksto dydis:

Londonas turėtų tapti pirmąja Europos Sąjungos (ES) sostine su meru musulmonu, rinkėjams ketvirtadienį einant balsuoti po piktos kampanijos, kuri buvo pagiežinga iki pat pabaigos.

Leiboristų partijos parlamentaras, pakistaniečio imigranto sūnus Sadiqas Khanas (Sadikas Chanas) balsą atidavė anksti ryte, savo daugiakultūrėje Tutingo apygardoje Pietų Londone.

Jo pagrindinis varžovas, aplinkosaugininkas Zacas Goldsmithas (Zakas Goldsmitas) balsavo prašmatniame Ričmondo rajone į vakarus nuo miesto centro.

Nepaisydami aiškiai matomos pagiežos, abu kandidatai į Londono merus sutinka, kad svarbiausi klausimai rinkėjams yra kosminės būstų kainos ir pernelyg apkrauta miesto transporto sistema.

Laimėtojui išaiškinti dviem daugiausiai balsų tarp 12 kandidatų surinksiantiems pretendentams bus priskaičiuoti ir rinkėjų „antrosios pirmenybės“ (second preference) balsai – tų rinkėjų, kurie balsalapiuose juos pažymėjo antraisiais numeriais.

Paskutinės apklausos, kurių rezultatai buvo paskelbti prieš ketvirtadienio balsavimą, rodė, kad S.Khanas 12-14 proc. lenkė savo varžovą, multimilijonierių Z.Goldsmithą iš ministro pirmininko Davido Camerono (Deivido Kamerono) Konservatorių partijos.

Laikraštis „London Evening Standard“ trečiadienį parėmė Z.Goldsmithą, kuris paskutinę dieną prieš balsavimą važinėjo po miestą su kampanijos renginiais.

„Iš dviejų stiprių kandidatų jis turi įtikinamesnių idėjų dėl kovos su tarša ir perpildymu“, – rašė laikraštis.

Trečiadienį lankydamasis gatvės turguje daugiakultūriniame Pietų Londono rajone S.Khanas AFP sakė, kad jo varžovas vykdė „ negatyvią, skaldančią ir vis beviltiškesnę kampaniją“.

„Mano kampanija nuo pirmosios dienos buvo pozityvi, kalbėdavau apie tai, kaip mano patirtis, vertybės ir vizija nuves mane prie buvimo visų londoniečių meru“, – sakė jis.

Naujasis meras pakeis ekscentrišką konservatorių Borisą Johnsoną (Borisą Džonsoną), kuris poste dirbo aštuonerius metus ir kuriam vadovaujant įvyko 2012 metų Londono olimpiada ir buvo įdiegta dviračių nuomos sistema, praminta „Boriso dviračiais“.

Nuo tada, kai 2008 metais B.Johnsonas buvo pirmą kartą išrinktas sostinės meru, Londono gyventojų skaičius išaugo 900 tūkst. – iki 8,6 milijono.

Itin ambicingas B.Johnsonas, kuris yra vienas kampanijos už Britanijos pasitraukimą iš ES lyderių, dabar yra lažybininkų favoritas kalbant apie tai, kas taps kitu Britanijos ministru pirmininku.

Londono mero rinkimų kampanijos įtampą didino rusenantis ginčas dėl antisemitizmo Leiboristų partijoje, kuris praėjusią savaitę sprogo parlamentaro ir buvusio Londono mero Keno Livingstone'o (Keno Livingstono) suspendavimu.

Trečiadienį per piktus ginčus Bendruomenių Rūmuose D.Cameronas apkaltino leiboristų lyderį J.Corbyną nesugebėjus spręsti šios problemos ir užsipuolė jį bei S.Khaną kaip prijaučiančius islamo ekstremistams.

Primindamas ankstesnius J.Corbyno komentarus, kai jis palestiniečių islamistų judėjimą „Hamas“ ir įtakingą Libano šiitų ginkluotą formuotę „Hizbollah“ pavadino „draugais“, D.Cameronas sakė, kad leiboristai yra „partija, ekstremistus iškelianti virš darbo žmonių“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ne koks

ne koks portretas
amerikai vadovauja juodas musulmonas cia tamsus pakistanietis dar merkel liko bet is tiek pakviestu rasis ir pakeis musulmonu

cha ha ha manau , kad ka paskirs

cha  ha  ha  manau  , kad  ka  paskirs portretas
Sultonas Erdoganas tas ir vadovaus Londone ir visam eurogeju sojuze....

Stadas

Stadas portretas
O siaube!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių