Quantcast

Didžiosios Britanijos opozicijos lyderis rinkimų pažadus įamžino akmenyje

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos opozicinės Leiboristų partijos lyderis Edas Milibandas atidengė 2,4 metro aukščio akmeninę stelą, kurioje surašyti jo pažadai rinkėjams prieš gegužės 7 dieną vyksiančius rinkimus, bet šį žingsnį išjuokė socialinių tinklų komentatoriai ir politiniai varžovai, sakydami, kad ta stela panaši į kapo paminklą.

E.Milibandas, kurio partija vienodai populiari su premjero Davido Camerono (Deivido Kamerono) konservatoriais, sakė, kad pastatys tą kalkakmenio plokštę Dauningo gatvės 10-ojo numerio sode, jeigu laimės rinkimus ketvirtadienį.

„Šie šeši pažadai dabar išraižyti akmenyje. Jie išraižyti akmenyje, nes jų nebus atsisakyta po visuotinių rinkimų“, – E.Milibandas sakė atidengęs tą stelą.

„Noriu, kad Britanijos žmonės prisimintų šiuos pažadus – kad primintų mums šiuos pažadus ir reikalautų išpildyti šiuos pažadus, nes noriu, kad Britanijos žmonės neturėtų jokių abejonių – mes juos išpildysime“, – tikino leiboristų lyderis.

„Atkursime pasitikėjimą politika, vykdydami tai, ką žadėjome prieš šiuos visuotinius rinkimus“, – sakė E.Milibandas.

Tarp tų šešių teiginių pateikiami pažadai užtikrinti „imigracijos kontrolę“, „aukštesnius gyvenimo standartus dirbančioms šeimoms“ ir pakloti „stiprų ekonomikos pagrindą“.

Kai buvo paklaustas apie tą stelą per vieną rinkimų kampanijos renginį, akivaizdžiai pralinksmintas D.Cameronas pareiškė, kad ji panaši į „antkapį“, bet vargu ar padės įtikinti rinkėjus E.Milibando sveika nuovoka.

Tuo tarpu Londono meras konservatorius Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) pastebėjo, kad šis sumanymas veikiausiai nusižiūrėtas iš Biblijos.

Socialinių tinklų vartotojai bemat pažėrė patyčių dėl to priešrinkiminio triuko, kuris buvo pramintas „#EdStone“.

Kai kurie skelbė stelos fotomontažus su sarkastiškais pažadais, tokiais kaip „paskelbti (atpirkimo) ožį už įstatymo ribų“, arba vaizdavo E.Milibandą kaip Mozę su akmeninėmis plokštėmis, kuriose buvo surašytas Dekalogas. Socialiniame tinkle „Twitter“ žyma #EdStone buvo panaudota daugiau negu 10 tūkst. žinučių.

Dienraščio „The Daily Telegraph“ skiltininkas Timas Stanley (Timas Stenlis) pareiškė, kad ta stela yra „didžiausias istorijoje savižudžio atsisveikinomo laiškas“.

„Manau, absoliučiai beprotiška, kad leiboristų lyderis jau rūpinasi didžiuliais akmenimis, kurie bus išraižyti kaip Mozės įsakymai“, – sakė B.Johnsonas, laikomas potencialiu būsimu Konservatorių partijos lyderiu.

Nors politikai uoliai stengėsi vengti riktų, galinčių neprognozuojamai paveikti padėtį prieš rinkimus, kurių baigtis yra bene sunkiausiai prognozuojama Britanijoje per kelis pastaruosius dešimtmečius, komiškų momentų vis tiek pasitaikydavo.

Leiboristų komanda ryšiams su žiniasklaida pernai birželį vienoje „Twitter“ žinutėje paskelbė keistą šūkį – „Kiekvienas turi turėti savo pelėdą“, o vėliau tvirtino, kad jų paskyra tapo kompiuterinių įsilaužėlių atakos taikiniu.

Praeitą mėnesį D.Cameronas užmiršo savo palaikomos futbolo komandos pavadinimą, ragindamas žiūrovus sirgti už varžovus. Premjeras dėl to incidento kaltino „smegenų aptemimą“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių