Quantcast

Didžioji Britanija siūlo uždrausti trečiosioms šalims prekiauti naminiais gyvūnais

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos vyriausybė trečiadienį pasiūlė uždrausti trečiosioms šalims prekiauti šuniukais ir kačiukais, kilus susirūpinimui dėl gyvūnų gerovės.

Aplinkos sekretorius Michaelas Gove'as (Maiklas Gouvas) paskelbė konsultacijas, nuskambėjus aktyvistų raginimams neleisti nesąžiningiems prekiautojams pelnytis iš gyvūnų, užaugintų žiauriomis ir pasibaisėtinomis sąlygomis.

Siūlomame teisės akte numatyta, kad šuniuką ar kačiuką į namus norintys paimti žmonės turės kreiptis tiesiai į veisėją ar prieglaudas, o ne į gyvūnų parduotuves ar kitus prekeivius.

Pasak M. Gove'o „gyvūnų gerovės visiškai nepaisantys žmonės nebegalės pelnytis iš šio apgailėtino užsiėmimo“.

Kampanijos „Pup Aid“ atstovas Marcas Abrahamas (Markas Abrahamas) teigė, kad neatsakingi augintojai naudojasi trečiųjų šalių paslaugomis, kad nuslėptų neetišką praktiką. Anot aktyvisto, siūlomas draudimas priverstų visus veisėjus elgtis atsakingiau.

„Siūlome Anglijoje uždrausti trečiosioms šalims prekiauti šuniukais ir kačiukais“, – pranešė Aplinkos ministerija, pradėjusi vieną mėnesį truksiančias konsultacijas dėl šių planų.

„Tai neleis naminių gyvūnų parduotuvėms, prekeiviams naminiais gyvūnais ir kitiems prekybos taškams prekiauti šiais gyvūnais Anglijoje, nebent jie patys juos veisė“, – pažymėjo institucija.

Vyriausybė mano, kad trečiųjų šalių parduodami gyvūnai dažnai pernelyg anksti būna atskiriami nuo motinų, keletą kartų pervežami ir apgyvendinami naujose, nepažįstamose aplinkose – visa tai gali pakenkti jų gerovei.

Manoma, kad Didžioje Britanijoje iš trečiųjų šalių perkama 40–80 tūkst. šuniukų.

Naujagimius šuniukus registruojanti organizacija „The Kennel Club“ pavadino siūlomas priemones „gyvybiškai svarbiu žingsniu į priekį žabojant žiaurią šuniukų ūkių pramonę“.

„Tai užkirs kelią daugelio šunų kančioms ir paskleis svarbią žinią šuniukų pirkėjams, kad matyti (įsigyjamą) šuniuką bet kokioje kitoje aplinkoje nei toje, kurioje jis gimė, buvo užaugintas ir buvo kartu su savo mama, nėra gerai“, – sakė organizacijos sekretorė Caroline Kisko (Kerolain Kisko).

150 tūkst. žmonių pasirašyta peticija, kuria raginama įvesti tokį draudimą, gegužę buvo aptarta parlamente.

Pasak televizijos žvaigždės veterinaro Marco Abrahamo (Marko Abrahamo), suteikusio kampanijai pagreitį, planuojamas draudimas privers visus veisėjus būti „visiškai skaidrius ir atsakingus“, o tai „gerokai pakels gyvūnų gerovės kartelę“.

„Pasislėpti nebus kur: gyvūnų parduotuvė negalės kaltinti veisėjo, o veisėjas negalės kaltinti gyvūnų parduotuvės“, – radijui BBC pareiškė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pasiulymas

pasiulymas portretas
Po Brexito siulau uzdrausti oficialiai naudoti anglu kalba ES, nes anglai bus ne prie ko.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių