Quantcast

Didžiausias pasaulyje rausvas deimantas nerado pirkėjo

  • Teksto dydis:

Didžiausias pasaulyje žinomas rausvas, „Fancy intense pink“ spalvinės kategorijos deimantas „The Raj Pink“ nerado pirkėjo, nors buvo pagrindinis trečiadienį vakare įvykusio „Sotheby's“ brangakmenių aukciono akcentas.

Retas 37,3 karato akmuo, už kurį „Sotheby's“ tikėjosi gauti 17–25 mln. eurų, buvo tarp septynių brangakmenių, kurie trečiadienį Ženevoje nesulaukė pirkėjų. Tai galėtų būti ir atoslūgio deimantų rinkoje ženklas.

„Sotheby's“ puoselėjo didelius lūkesčius po antradienį įvykusio konkurentų „Christie's“ aukciono, per kurį didžiausias kada nors aukcionui pasiūlytas deimantas, 163,41 karato nepriekaištingas D spalvos kategorijos (visiškai bespalvis) deimantas, įtaisytas į smaragdų ir deimantų vėrinį pavadinimu „The Art of Grisogono“, buvo nupirktas už 28,7 mln. eurų.

Nors tai buvo didžiausia kada nors aukcione sumokėta kaina už D spalvos kategorijos deimantą, vienas šios industrijos ekspertas sakė, kad suma vis dėlto nepateisino lūkesčių.

Didžiausia suma, kada nors sumokėta aukcione už „Fancy intense pink“ spalvinės kategorijos deimantą yra 46,2 mln. dolerių (39 mln. eurų), 2010 metais sumokėtų už briliantą „Graff Pink“. Tokios spalvos deimantai yra vieni rečiausių ir labiausiai pageidaujamų spalvotųjų deimantų kategorijose.

Tarp kitų trečiadienį nenupirktų brangakmenių yra du geltoni „Donnersmarcko (Donersmarko) deimantai“. Šie 102,5 ir 82,5 karato brangakmeniai kažkada priklausė garsiajai XIX amžiaus Paryžiaus kurtizanei La Paivai.

Europos internetinės deimantų parduotuvės „77 Diamonds“ vadovas Tobiasas Kormindas anksčiau šią savaitę sakė esąs nusivylęs „The Art of Grisogono“ kaina.

„Tai nerimą keliantis ženklas aukščiausiai deimantų rinkos pakopai, rodantis, kad ji nėra tokia apsaugota, kaip būtų galima tikėtis, nuo pasaulinių veiksnių, tokių kaip Kinijos (ekonomikos) sulėtėjimas, sankcijos Rusijai ir mažesnės naftos kainos, spaudimo mažinti kainas“, – sakoma jo pareiškime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Tuoj Muskas tų deimantų iš asteroidų tonomis priveš.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių