Quantcast

Demonstrantai pastatė sieną prie įėjimo į pabėgėlių prieglaudą

  • Teksto dydis:

Prie įėjimo į pietvakarių Prancūzijos miestelyje esantį, nenaudojamą, viešbutį demonstrantai pastatė beveik dviejų metrų sieną, kad viešbutis nebūtų paverstas prieglauda pabėgėliams.

Kelios dešimtys Sėmiako miestelio Pirėnų kalnuose gyventojų naktį pastatė 18 metrų ilgio ir 1,8 metro aukščio sieną, kuria užtvėrė įėjimą į „Formule 1“ viešbutį, patvirtino demonstrantų atstovas.

„Mes nesame prieš pabėgėlių priėmimą, – AFP sakė Laurentas Teixeira (Loranas Teišeira). – Bet turime galvoti ir apie miestelio gyventojus.“

L.Teixeira apkaltino tarnybas, kad nebuvo tartasi su miestelio gyventojais dėl projekto paversti buvusi pigų viešbutį prieglauda, kurioje galėtų gyventi iki 85 pabėgėlių.

„Nebuvo pagalvota apie pabėgėlių kasdienį gyvenimą.“, – sakė L.Teixeira, kurio nuomone mokyklos ir kitos viešos paslaugos miestelyje, kuriame gyvena per penkis tūkstančius žmonių, nesusitvarkytų su naujų žmonių antplūdžiu.

Demonstrantas, tabako pardavėjas, Hugo Lacoue (Hiugas Laku), sakė esąs prieš pabėgėlių apgyvendinimą priemiestyje.

Viešbutis Sėmiako miestelyje yra vienas iš 62 pigių valstybės įsigytų viešbučių, kuriose būtų apgyvendinti kai kurie prieglobsčio prašytojai, kaip dabar miegantys Paryžiaus gatvėse arba šiaurinėje šalies dalyje esančio, uostamiesčio, Kalė gatvėse.

Manoma, kad šią vasarą išaugs atvykstančių žmonių skaičius, taigi vyriausybė yra spaudžiama parengti daugiau prieglobsčio vietų.

Daugiau nei 2 800 žmonių buvo evakuota šį mėnesį iš laikinos stovyklavietės priešais perpildytą prieglobsčio prašytojų centrą šiauriniame Paryžiuje, bet panaikinus senąją stovyklavietę jau kyla nauja.

Pernai keliuose Prancūzijos miestuose demonstrantai protestavo dėl pabėgėlių prieglaudų, tačiau daugelyje vietų, įsikėlus pabėgėliams, protestai nurimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių