Quantcast

Dėl priešiškos reakcijos britų pareigūnai vėl svarstys Didžiojo Beno nutildymo planą

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos parlamento pareigūnai trečiadienį pranešė, kad iš naujo svarstys planus nutildyti Didžiuoju Benu pramintą varpą, kol ketverius metus vyks prie Vestminsterio rūmų esančio Elisabeth (Elzbietos ) bokšto remontas.

Įtakingi politikai kritikavo tokį ilgą visų mėgstamo laikrodžio bokšto varpo nutildymą. Kai pernai buvo paskelbta apie remontą, pareigūnai sakė, kad Didysis Benas tylės kelis mėnesius, bet šią savaitę paskelbė, kad tyla tęsis iki 2021 metų.

Ministrė pirmininkė Theresa May (Tereza Mei) sakė, jog „negali būti teisinga Didžiajam Benui tylėti ketverius metus“. Varpas, sveriantis 13,7 tonos, valandas beveik be jokių pertraukų muša nuo 1859 metų, bet pirmadienį turi būti nutildytas, kad būtų galima suremontuoti Viktorijos laikų bokštą ir jo laikrodį.

Pasak pareigūnų, varpas turi būti nutildytas dėl darbininkų saugumo. Parlamento rūmų vyriausiasis architektas Adamas Watrobski (Adamas Vatrobskis) atmetė teiginius, kad vokiečių bombardavimus atlaikęs varpas tapo pernelyg didelį atsargumą numatančių sveikatos ir saugumo taisyklių auka.

„Gan paprasta, kad varpai negali veikti greta esant šiems žmonėms. Paprasčiausiai nepraktiška tai daryti“, – sakė jis.

Trečiadienio pareiškime pavadinimu „Atnaujinta informacija apie Didžiojo Beno dūžius“ parlamento pareigūnai nurodo, kad atsižvelgdami į parlamentarų išreikštą susirūpinimą „svarstys laiko tarpą“, kai Didysis Benas tylės.

Tačiau pareigūnai atmetė raginimus leisti varpui mušti naktimis, kai darbininkai būna išėję. „Didžiojo Beno paleidimas ir sustabdymas yra sudėtingas ir ilgas procesas“, – nurodė jie.

Didžiojo Beno dūžiai su Didžiąja Britanija visame pasaulyje buvo pradėti asocijuoti karo metais, dėl BBC naujienų transliacijų. Jie iki šiol kasdien girdimi per tiesiogines BBC radijo transliacijas – varpinėje yra įtaisytas mikrofonas.

BBC nurodė, kad kol vyks remontas leis Didžiojo Beno varpo dūžių įrašą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių