Quantcast

Didėjanti migracija kursto britų diskusijas dėl pasitraukimo iš ES

  • Teksto dydis:

Remiantis oficialiais duomenimis, per 2015 metus Didžiosios Britanijos gyventojų skaičius dėl migracijos išaugo 333 tūkst. žmonių – tai beveik rekordinis gyventojų skaičius augimas, kuris kiek padidėjo nuo praėjusių metų.

Už Britanijos pasitraukimą iš Europos Sąjungos pasisakanti stovykla sako, kad ketvirtadienį Nacionalinės statistikos tarnybos (ONS) pateikti duomenys įrodo, jog Britanija nėra pajėgi kontroliuoti migrantų srauto, kol nepasitraukė iš Bendrijos.

28 valstybių ES bloko piliečiai gali dirbti ir gyventi kitose Bendrijos šalyse.

Statistikos tarnyba pranešė, kad 2015 metais Britanija sulaukė 630 tūkst. migrantų, o paliko ją 297 tūkst. žmonių. Grynasis 333 tūkst. gyventojų prieaugis dėl migracijos yra 20 tūkst. didesnis nei 2014 metais ir savo mastu užima antrą vietą po rekordinio prieaugio.

Maždaug pusė iš naujųjų migrantų atvyko iš ES šalių.

Ministras pirmininkas Davidas Cameronas (Deividas Kameronas) seniai žada pasiekti, kad grynasis gyventojų prieaugis dėl migracijos neviršytų 100 tūkst. žmonių per metus ribos.

Jo nesėkmė įgyvendinti savo pažadą yra galingas ginklas pasitraukimo iš ES šalininkų stovyklai.

Praėjusių metų birželio mėnesį į šalį atvykstančių iš jos išvykstančių migrantų skaičių skirtumas buvo pasiekęs rekordinį – 336 tūkstančius. Į Britaniją 2015 metais iš viso persikėlė 270 tūkst. ES piliečių – 6 tūkst. daugiau – ir grynasis gyventojų prieaugis dėl migracijos iš ES per metus išaugo 10 tūkst. ir siekė 184 tūkst.

Naujausi Darbo jėgos tyrimo duomenys rodo, kad Didžiojoje Britanijoje 2016 metų sausį – kovą dirbo 2,1 mln. kitų ES šalių piliečių – 224 tūkst. daugiau negu tuo pačiu laikotarpiu pernai.

„Mes turime pripažinti tą faktą, kad ši sistema ištrūko iš kontrolės“, – sakė kompanijos „Brexit“ dalyvis Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas), buvęs Londono meras ir galimas premjero D.Camerono įpėdinis savo pareiškime.

„Mes nebegalime kontroliuoti šių skaičių. Mes nebegalime kontroliuoti sąlygų, kuriomis žmonės atvyksta ir kaip galime pašalinti tuos, kurie naudojasi mūsų svetingumu. Tai daro didelį spaudimą mokykloms, ligoninėms ir aprūpinimui būstu“, – tvirtino jis.

Pasak jo, Didžioji Britanija turėjo naudos iš imigracijos, bet ji turi būti ribojama, o pasilikimas ES reiškia „atsisveikinimą su migracijos kontrole visiems laikams“.

Jungtinės Karalystės nepriklausomybės partijos (UKIP) vadovas Nigelas Farage'as (Naidželas Faradžas) tinkle „Twitter“ parašė: „Masinė imigracija vis dar beviltiškai nekontroluojama ir dar blogės, jeigu mes liksime ES“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių