Quantcast

Dėl incidento Kerčėje Rusijos ambasadorius iškviestas į Estijos URM

  • Teksto dydis:

Estijos užsienio reikalų ministerija trečiadienį iškvietė Rusijos ambasadorių Aleksandrą Petrovą pasiaiškinti dėl Rusijos sprendimo panaudoti jėgą prieš Ukrainos karinius laivus Kerčės sąsiauryje.

Ministerijos išplatintame pranešime primenama, kad Estijos diplomatijos vadovas Svenas Mikseris pasmerkė Rusijos veiksmus iš karto po sekmadienį įvykusio incidento, kai Rusijos pakrančių apsaugos laivas Kerčės sąsiauryje prie Maskvos aneksuoto Krymo krantų apšaudė tris Ukrainos karinius laivus.

„Tai yra Rusijos įvykdytas sąmoningas įtampos eskalavimas, šiurkštus tarptautinės teisės pažeidimas ir agresija prieš Ukrainos suverenitetą“, – sakė ministras.

Per susitikimą su ambasadoriumi Estijos URM atstovai paragino Maskvą nedelsiant paleisti užimtus ukrainiečių laivus ir jų įgulų narius.

Ministerija taip pat akcentavo, kad Maskva pagal tarptautinės teisės normas privalo garantuoti Ukrainai ir kitoms šalims laivybos laisvę Kerčės sąsiauryje ir Azovo jūroje.

Estija nepripažįsta neteisėtos Krymo aneksijos ir reiškia paramą Ukrainos suverenitetui bei teritoriniam vientisumui, pabrėžė URM.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Šaunuolis Putinas, kad davė atkirti vagies, bandito ir žmogžudžio parašos organizuotai provokacijai.

LT

LT portretas
Išvis haholai garilkos pririja plaukioja kur nori, tegul neatsipalauduoja.

Anonimas

Anonimas portretas
Barbarai siaucia ir jurose.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių