Quantcast

Dėl atsisakymo priimti pabėgėlius – nemalonumai trims ES narėms

  • Teksto dydis:

Europos Sąjunga antradienį ėmėsi teisinių priemonių prieš Vengriją, Lenkiją ir Čekiją – už tai, kad jos atsisako priimti pabėgėlius pagal prieštaringai vertinamą solidarumo planą.

„Deja, turiu pranešti, kad nepaisydamos mūsų pakartotinų raginimų, Čekijos Respublika, Vengrija ir Lenkija nesiėmė būtinų veiksmų“, – pareiškė ES migracijos komisaras Dimitris Avramopulas (Dimitris Avramopoulos) per spaudos konferenciją.

„Dėl šios priežasties (Europos) Komisija nusprendė pradėti pažeidimų nagrinėjimo procedūras šioms trims ES narėms“, – pridūrė jis.

Briuselis praėjusį mėnesį pateikė Varšuvai ir Budapeštui ultimatumą iki birželio pradėti pabėgėlių priėmimą pagal 2015 metais Bendrijos narių patvirtintą planą, kuriuo siekiama palengvinti naštą migrantų krizės epicentre atsidūrusioms Italijai ir Graikijai. Šalys buvo įspėtos, kad priešingu atveju prieš jas bus imtasi sankcijų.

Praha taip pat sulaukė spaudimo iš Briuselio, nes faktiškai pasitraukė iš šios schemos, kuri buvo parengta pačiame Europą užklupusios migrantų krizės įkarštyje ir pagal kurią iš Italijos ir Graikijos į kitas ES nares turėtų būti perkelti 160 tūkst. pabėgėlių.

Anksčiau trys diplomatai AFP sakė manantys, kad Lenkija ir Vengrija sulauks sankcijų. Analogiškų priemonių tikriausiai bus imtasi ir prieš Čekiją, kuri nepaskelbė jokių naujų įsipareigojimų dėl pabėgėlių, per vienerius metus nepriėmusi nė vieno prieglobsčio prašytojo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tikrove

tikrove portretas
Atejus dienai x pabegeliai pagal komanda ciups peilius ir vys vokiecius is namu ir salies,nes toks globalistu planas,ir soroso pakalikai ji uoliai vykdo.

Lietuvis

Lietuvis portretas
Šaunuoliai lenkai rupinasi savo ateitimi ir savo tauta ne taip kaip mūsų bibiagalviai tik savimi kuriems nerūpi nei ju šalis nei tauta.

Ot

Ot portretas
Lenkiją reikia bausti, ir kuo griežčiau, ne už pabėgėlių nepriėmimą, o už tai, kad Belovežo sengirę kerta.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių