Quantcast

D. Tuskas kritikuoja Lenkiją už tai, kad ji vengia solidarumo su migrantais

  • Teksto dydis:

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas trečiadienį pasmerkė Lenkiją už tai, kad ši, nenorėdama priimti pabėgėlių, „šiurkščiai atsisako Europos solidarumo“, ir perspėjo Varšuvą, jog toks jos elgesys turės pasekmių.

Lenkija yra viena iš Rytų Europos šalių, kurios priešinasi 2015 metais ES patvirtintam planui priimti 160 tūkst. pabėgėlių iš Sirijos, Eritrėjos ir Irako, jie turi būti perkelti iš Graikijos ir Italijos.

Antradienį ES nurodė, kad iki birželio Lenkija ir Vengrija turi pradėti priiminėti migrantus, arba joms gresia sankcijos.

„Ar, padedant Europai, mes norime išspręsti imigracijos problemas, konkrečiai: apsaugoti sienas ir padėti per daug pabėgėlių priimančioms valstybėms? Ar mes tiesiog šiurkščiai atsisakome Europos solidarumo ir jų nepriimame, kaip šiandien siūlo (Lenkijos) vyriausybė?“ – D.Tuskas sakė žurnalistams Strasbūre.

Buvęs Lenkijos ministras pirmininkas tai pat sakė, kad „gali suprasti“ kai kuriuos Varšuvos pateiktus argumentus, bet perspėjo, kad jos pozicija „neišvengiamai turės tam tikrų pasekmių; tokie yra Europos principai“.

D.Tusko santykiai su Lenkijos valdančiąja Įstatymo ir teisingumo (PiS) partija yra įtempti. Lenkija buvo vienintelė ES valstybė, kuri pasipriešino D.Tusko perrinkimui Vadovų Tarybos pirmininku kovą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Koks solidarumas su socialiniais PRAZITAIS? Didesnio idiotizmo pasaulyje dar nebuvo. Cia tas pats kas padeti zudikui kad tave pati nuzudytu. ISGAMU Eurokolchozas.

tai

tai portretas
savo tautos parsidavelis toks kaip /doiciu bobule/...

manau

manau portretas
Tuskas los tol, kol jam lenkai neatims pilietybes
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių