Quantcast

D. Tuskas: įtampa tarp Lenkijos ir Ukrainos bei ES – Kremliaus planas?

  • Teksto dydis:

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas sekmadienį iškėlė klausimą, ar susidariusi įtampa tarp Lenkijos dešiniųjų pažiūrų vyriausybės ir Ukrainos bei Europos Sąjungos nėra „Kremliaus planas“.

„Atsargiai !, – savo asmeninėje tviterio paskyroje parašė buvęs liberalus Lenkijos premjeras D. Tuskas. – Intensyvus ginčas su Ukraina, izoliacija Europos Sąjungos viduje, nutolimas nuo teisės viršenybės ir teismų nepriklausomybės, puolimas prieš nevyriausybinį sektoriuje ir laisvą žiniasklaidą. Ar tai „Įstatymo ir teisingumo“ strategija ar Kremliaus planas? Per daug panašu, kad būtų galima ramiai miegoti.“

Lenkijos valdančioji partija „Įstatymo ir teisingumo“ vis labiau nesutaria su Briuseliu dėl prieštaringai vertinamos teismų reformos, kirtimų Belovežo girioje bei atsisakymo priimti imigrantus.

„Įstatymo ir teisingumo“ santykiai su D. Tusku yra tokie įtempti, kad Lenkija buvo vienintelė šalis, balsavusi prieš jo perrinkimą kovą Europos Vadovų Tarybos pirmininku.

Lenkijos premjerė Beata Szydlo (Beata Šydlo) apkaltino D. Tuską puolant šalį.

„Donaldas Tuskas, kaip Europos Vadovų Tarybos pirmininkas, nieko nepadarė Lenkijos labui, – tviteryje parašė ji. – Šiandien naudodamasis savo postu jis puola Lenkijos vyriausybę, jis puola Lenkiją.“

Varšuvos ir Kijevo santykiai buvo sustiprėję po to, kai Rusija 2014 metais aneksavo Krymą. Tačiau santykiai vėl pablogėjo po to, kai Lenkijos parlamentas pernai atnaujino klausimą, kad 100 tūkst. lenkų, kuriuos Antrojo pasaulio karo metu nužudė ukrainiečių nacionalistų, nužudymas būtų pripažintas genocidu. Varšuva apkaltino Kijevą trukdant per karą Ukrainos teritorijoje žuvusių lenkų palaikų ekshumavimui.


Šiame straipsnyje: Donaldas TuskasLenkijaESRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Senis Kęstas skelbia Kremliaus žodį: karo niekada nebus

Senis Kęstas skelbia Kremliaus žodį: karo niekada nebus portretas
Tai vargšas nusenęs žmogelis – okupacijos laikų liekana. Visą laiką sąžiningai tarnavo sovietų represinėse struktūrose. Negailėdamas jėgų kovojo su Sovietų Sąjungos priešais, naikino ir trėmė visus, netikinčius šviesiu komunizmo rytojumi. Vykdė ir viršijo Komunistų partijos iškeltus penkmečio planus. Visas sovietines šventes šventė negailėdamas sveikatos. Nenuostabu, kad žmogelis prieš laiką susidėvėjo ir psichiškai, ir fiziškai. Dabar prisiduria pragyvenimui, rašydamas komentarus, liaupsinančius fašistinę Kremliaus milijardierių kliką ir keikiančius Lietuvą. Nebesupranta žmogelis apie ką straipsnyje rašoma, todėl jo komentarai ne į temą. Kadangi apmokama pagal žodžių kiekį komentare, visada gale prirašo „Daugiau apie tai - guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką”. Taip žmogelis beveik trečdaliu pasididina savo komentarą. Dėl protinio neįgalumo tą patį komentarą kartoja po daugeliu straipsnių.

Kęstas

Kęstas portretas
Švaistome veltui daug pinigų: "Lietuva gynybai kitais metais skirs 873 mln. eurų." Ar tai nėra pernelyg daug mums, gaunantiems dažniausiai 200-400 eurų per mėnesį. Juk skiriame karui, kurio niekada nebus. Kodėl? Daugiau apie tai - guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Boki, o tu fašistas

Boki, o tu fašistas portretas
kad pagal profilį gali vertinti tautybę, tapatybę?
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių