Quantcast

D. Trumpo žentas vadovaus biurokratijos pertvarkai

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) pasirinko savo žentą Jaredą Kushnerį (Džaredą Kušnerį) vadovauti naujam Baltųjų rūmų biurui, kuris mėgins pritaikyti idėjas iš verslo pasaulio vyriausybės veiklai supaprastinti, sekmadienį pranešė dienraštis „The Washington Post“.

Baltųjų rūmų inovacijų biuras bus oficialiai pristatytas pirmadienį. Jis turės plačius įgaliojimus pertvarkyti biurokratiją bei įgyvendinti svarbius D.Trumpo rinkimų kampanijos pažadus, pavyzdžiui, reformuoti karo veteranų priežiūros sistemą ir kovoti su opioidų vartojimu, rašo dienraštis.

„Pažadėjau Amerikos žmonėms, kad pasieksiu rezultatus ir pritaikysiu savo „anksčiau nei nustatyta ir neperžengiant biudžeto rėmų“ mentalitetą vyriausybei“, – sakė D.Trumpas, kurį cituoja „The Washington Post“.

Šis biuras laikomas savotiška SWAT (greitojo reagavimo) komanda, sudaryta iš buvusių privataus sektoriaus vadovų, kuriems pavesta atnešti naujų idėjų į vyriausybės veiklą, rašo dienraštis.

„Vyriausybė turėtų būti valdoma kaip didi Amerikos kompanija. Viliamės, kad mums pavyks pasiekti rezultatus ir našumą dėl mūsų klientų – piliečių“, – sakė J.Kushneris „The Washington Post“.

36 metų J.Kushneris yra D.Trumpo aukšto rango patarėjas ir turi didžiulę įtaką vidaus bei užsienio politikai.

Prezidento vyriausiojo stratego Stepheno Bannono (Stiveno Banono), raginusio „ dekonstruoti administracinę valstybę“, naujoje komandoje nebus, pažymi „ The Washington Post“.

Naujosios komandos dėmesio centre turėtų būti technologijos ir duomenys, o Baltieji rūmai dirba su tokiais verslo asais, kaip „Apple“ vadovas Timas Cooke'as (Timas Kukas), „Microsoft“ įkūrėjas Billas Gatesas (Bilas Geitsas) ir „Tesla“ savininkas Elonas Muskas, rašo dienraštis.

„Reikia išsiaiškinti, kokios politikos priemonės sukelia trintį sistemoje neduodamos jai jokios reikšmingos naudos“, – interviu „The Washington Post“ sakė investicijų kompanijos „Blackstone Group“ vadovas Stephenas Schwarzmanas (Stivenas Švarcmanas).

„Privačiam sektoriui nesunku bent pasiaiškinti, kur yra trintis, ir padaryti tai labai greitai ir glaustai“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių