Quantcast

D. Trumpo kandidatas į valstybės sekretorius užsipuolė Kiniją

  • Teksto dydis:

Išrinktojo JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) kandidatas į valstybės sekretoriaus postą Rexas Tillersonas (Reksas Tilersonas) trečiadienį per jo kandidatūrą turinčio patvirtinti Senato posėdį užsipuolė Kiniją ir pareiškė, kad ši Azijos valstybė siekia „tik savo tikslų“ ir pakankamai neprisidėjo prie Šiaurės Korėjos pažabojimo.

„Kinija jau įrodė norinti veikti viena, siekti tik savo tikslų, kurie kartais prieštarauja Amerikos interesams. Privalome užsiimti tuo, ką matome, o ne tuo, ko tikimės“, – sakė R.Tillersonas JAV Senato posėdyje.

„Ji nebuvo patikimas partneris ir nepasinaudojo savo visa įtaka Šiaurės Korėjai pažaboti“, – pridūrė jis. Pekinas yra artimas Pchenjano sąjungininkas, kuris laikomas itin svarbiu partneriu siekiant pažaboti šios nevaldomos valstybės branduolinę veiklą.

Tačiau buvęs naftos kompanijos „ExxonMobil“ vadovas sakė, kad nesutarimai su Pekinu dėl kai kurių problemų neturėtų sutrukdyti „produktyviam bendradarbiavimui“ kitais klausimais.


Šiame straipsnyje: JAVKinijaDonaldas Trumpas

NAUJAUSI KOMENTARAI

jankis

jankis portretas
eikit velniop nieks ten nieko neužsipuolė ir nereikia melo,o paprasčiausiai žmogus kalbėjo,ką ir turėjo kalbėt,ne vieni jūs galit žiūrėt kas buvo,ir ne vieni jūs suprantat
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių