Quantcast

D. Trumpas prisaikdintas 45-uoju JAV prezidentu

  • Teksto dydis:

Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) penktadienį buvo prisaikdintas 45-uoju Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentu ant Kapitolijaus laiptų Vašingtone, stebint šimtams tūkstančių entuziastingų jo šalininkų, per ceremoniją, laikomą istoriniu valdžios perdavimu.

70-metis respublikonas padėjo ranką ant dviejų Biblijų – saviškės ir priklausiusios prezidento Abrahamo Lincolno (Abraomo Linkolno) – ir ištarė iškilmingą priesaiką, pradedamas naują politinę erą, sutinkamą tiek su džiaugsmu, tiek su nerimu.

„Aš, Donaldas Johnas Trumpas (Donaldas Džonas Trampas), iškilmingai prisiekiu, kad ištikimai vykdysiu Jungtinių Valstijų pareigas ir kaip galėdamas išlaikysiu, saugosiu ir ginsiu Jungtinių Valstijų Konstituciją. Tepadeda man Dievas“, – ištarė jis ir kelis kartus iškėlė aukštyn kumštį.

Kovingo būdo milijardierius verslininkas, buvęs televizijos realybės šou žvaigždė, lapkritį laimėjo rinkimus, susigrūmęs su demokrate Hillary Clinton (Hilari Klinton). Dabar jis perėmė vadovavimą itin susipriešinusiai šaliai: vieni amerikiečiai D.Trumpo atėjimo į valdžią laukė su entuziazmu, o kiti - pašiurpę dėl jo pergalės.

Politikos naujokas D.Trumpas ir respublikonų valdomas Kongresas jau kreipia šalį nauja, konservatyvia linkme. Jie taip pat žada pakeisti daug dalykų, priimtų 44-ojo JAV prezidento Baracko Obamos (Barako Obamos) valdymo metu.

Inauguracijos kalba

Po priesaikos D.Trumpas savo inauguracijos kalboje šimtams tūkstančių Vašingtone prie Kapitolijaus susirinkusių žmonių, pareiškė: „Tai jūsų momentas. Jis priklauso jums.“

D.Trumpas išdėstė savo viziją, kokiu keliu jo šalis turės eiti artimiausius ketverius metus, pabrėždamas savo rinkimų kampanijos pažadą „padaryti Ameriką vėl didžią“.

Pirmiausiai jis pareiškė, kad „mes kartu brėšime Amerikos ir pasaulio kursą daug, daug metų“.

Pasak D.Trumpo, amerikiečiai „suvienijo didžias nacionalines pastangas, kad statytų mūsų šalį ir atkurtų jos pažadą visiems žmonėms“.

Naujasis lyderis sakė, kad jo pažadėti pokyčiai prasideda „štai čia, dabar pat“.

D.Trumpas pabrėžė, kad nesvarbu, kuri partija kontroliuoja vyriausybę ir kad svarbiausia, „ar mūsų vyriausybė yra kontroliuojama žmonių“.

Jis pažadėjo, kad apleisti šalies vyrai ir moterys „nebebus užmiršti“.

Prezidentas padėkojo „dešimtims milijonų“ amerikiečių, prisidėjusių prie jį į valdžią iškėlusio istorinio judėjimo, „kokio pasaulis dar niekada nėra matęs“.

D.Trumpas pabrėžė, jog Jungtinės Valstijos egzistuoja, kad tarnautų savo piliečiams.

Pasak jo, amerikiečiai nori puikių mokyklų, saugių gyvenamųjų rajonų ir gerų darbo vietų.

Bet jis perspėjo, kad daugelio žmonių tikrovė kitokia: nutriušusios gamyklos, netikusi švietimo sistema, nusikaltimai, gaujos ir narkotikai.

D.Trumpas pareiškė, kad šios „pjautynės baigiasi čia ir dabar“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pulgis

pulgis portretas
Sveikinimai, gal pasuks taikos keliu, tai visiems gyvent lengviau bus

Sveikinimas

Sveikinimas portretas
Sveikinu Trampą ir linkiu stiprybės bei štvermės kovojant su Obamos klaikiu palikimu. Gal pagaliau baigsis Obamos komandos nesamonės ire kenkėjiška veikla Trampui. Tikiu, kad jis pakeis Ameriką į gerąją pusę. Nes Obamos komanda baigia naikinti Amerikos demokratiją, žodžio laisvę ir žmonių pasitikėjimą vadovais.

Anonimas

Anonimas portretas
Sveikinu. Bus taika. Imsimės rimto darbo Tėvynei.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių