Quantcast

D. Trumpas: Šiaurės Korėjos lyderis ėmė gerbti Ameriką

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) antradienį pareiškė, kad jo agresyvus tonas Šiaurės Korėjos atžvilgiu pradėjo duoti vaisių, nes Pchenjano režimo lyderis Kim Jong Unas (Kim Čen Unas) ėmė „gerbti“ Jungtines Valstijas.

„Kai kurie žmonės sakė, kad tai buvo per stipru. Bet tai nėra per daug stipru“, – sakė jis tūkstančiams savo šalininkų, susirinkusių į prezidento mitingą Finikse Arizonoje.

„Bet gerbiu tą faktą, kad Kim Jong Unas, mano manymu, pradeda mus gerbti. Labai gerbiu tą faktą“, – pridūrė jis.

„Ir galbūt – nors greičiausiai ne – bet gal gali iškilti kažkas teigiama. Jie jums to nepasakys. Bet galbūt gali iškilti kažkas teigiama“, – sakė prezidentas.

Jo komentarai buvo panašūs į anksčiau tądien kalbėjusio valstybės sekretoriaus Rexo Tillersono (Rekso Tillersono) pasisakymą. JAV diplomatijos vadovas pripažino, kad Jungtinėms Tautoms neseniai paskelbus naujų sankcijų Pchenjanas „susilaiko“ nuo naujų branduolinių ar raketų bandymų.

„Man malonu matyti, kad Pchenjano režimas tikrai pademonstravo tam tikrą susilaikymo lygį, kurio nematėme praeityje“, – sakė jis per spaudos konferenciją.

R. Tillersonas pridūrė, kad derybos su Šiaurės Korėja gali būti įmanomos jau „artimoje ateityje“.

Man malonu matyti, kad Pchenjano režimas tikrai pademonstravo tam tikrą susilaikymo lygį, kurio nematėme praeityje.

Įtampa tarp Šiaurės Korėjos ir JAV išaugo praėjusį mėnesį, kai Pchenjanas išbandė dvi tarpžemynines balistines raketas (ICBM), ekspertų teigimu, galinčias pasiekti ir JAV teritoriją – Aliaską, Los Andželą ar Čikagą. Analitikų nuomone, tik laiko klausimas, kada Šiaurės Korėjai pavyks pasiekti savo tikslą ir taip ištobulinti branduolines raketas, kad jos galėtų pasiekti bet kurią JAV vietą.

JAV prezidentas D. Trumpas anksčiau šį mėnesį pareiškė, kad Pchenjano atakos atveju Vašingtonas atsakytų režimui „ugnimi bei įniršiu“.

Šiaurės Korėja savo ruožtu atsakė, kad rengia planus paleisti raketų link Guamo, JAV teritorijos Ramiajame vandenyne, kur įsikūrusios strategiškai svarbios amerikiečių karinės bazės. Visgi praėjusią savaitę Kim Jong Unas atidėjo šiuos planus, bet perspėjo, kad gali juos įgyvendinti – priklausomai nuo kito Vašingtono žingsnio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Budulis

Budulis portretas
Mano kieme irgi pastatyta atominė bombikė tam atvejui jei policija bandytų įsiveržti ir konfiskuoti naminės varymo aparatą :-)))

matyt

matyt portretas
jankiai gerokai prigazdinti yra, jai bando politiškai sureguliuoti, o tiksliau pripažinti Š.Korėją "legaliai" turinčią atominius ginklus, ir kas man baisiausia jau dabar ir daugelis kitų valstybių bandys įsigyti atominius ginklus pvz. tokios kaip Iranas ir kitos
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių