Quantcast

D. Trumpas „siaubingais“ pavadino grasinimus žydų bendruomenės centrams

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) antradienį pasmerkė antisemitinius grasinimus žydų bendruomenės centrams, pavadindamas juos „siaubingais“ bei „skaudžiais“, ir pažadėjo siekti panaikinti susiskaldymą šalyje.

„Ši ekskursija buvo prasmingas priminimas, (paaiškinantis), kodėl mes turime kovoti su fanatiškumu, netolerancija ir neapykanta, pasireiškiančiomis visomis savo bjauriomis formomis“, – sakė D.Trumpas po apsilankymo Nacionaliniame afroamerikiečių istorijos ir kultūros muziejuje Vašingtone.

„Antisemitiniai grasinimai mūsų žydų bendruomenėms ir bendruomenės centrams, yra siaubingi ir skaudūs – ir labai liūdnai primena apie darbą, kurį dar reikia nuveikti, siekiant išrauti mūsų neapykantą, išankstinius nusistatymus ir blogį“, - kalbėjo jis.

Jungtinėse Valstijose 11 žydų bendruomenės centrų sulaukė grasinimų juos susprogdinti, dėl to pirmadienį jie buvo evakuoti.

Savaitgalį Misūrio Sent Luiso žydų kapinėse buvo suniokota daugiau kaip 100 paminklinių akmenų, pranešė vietos žiniasklaida.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių